Изложби

Галерия за съвременно изкуство Towers Gallery by Art Rental представя изложба на Григор Велев

И премиера на песента „Не плачи“ на Ели Раданова и Камен Кацата

◊ СЪБИТИЕТО

Ноти и маслени бои, различни поколения музиканти и художник, галерия в която не наблюдаваш мълчаливо картини…

Така ще изглежда откриването на изложбата на художника Григор Велев и промоцията на новата песен „Не плачи“ на Ели Раданова и Камен Кацата, на което Арт Рентал канят своите приятели, ценителите на изкуството и хубавата музика.

Датата е 5 юни 2014 г. от 19.00 часа в Галерия за съвременно изкуство Towers Gallery by Art Rental.

 

◊ ПОВЕЧЕ

Художникът Григор Велев е чудесен академичен рисувач, притежаващ добра фантазия и тънко чувство за хумор. Авторът определено съумява да обогати сюрреалистичния си поглед върху света с по-новите средства на плаката, комикса и дизайна. Той създава свежи композиции, в които човек, животно и природа хармонично и красиво съжителстват, като от време навреме, странни авторски решения деликатно намекват за бодлите на розите.

Колоритът е чист и ярък, и розовите слонове сякаш ни водят към райската градина. Картините на Григор Велев са като приятели, с които сякаш вече сме били - това е чистия свят на сюрреализма.

Григор Велев е член на СБХ. Има редица самостоятелни изложби и е бил част от проекта на Арт Рентал и Пепси „Събудете Стените Си“. Рисува в стил „Сюрреализъм” и ”Абстракционизъм”, като има картини в България, САЩ, Южна Корея, Италия и Франция.


Чаровната участничка в „Мюзик Айдъл“ Ели Раданова и дуетната и половинка Камен Кацата се срещат в проекта „Не плачи“. Музиката, текстът и аранжиментът са дело на Венци Дреников, а за видеото са се погрижили момчетата от X future – Любо Цанков и Павлин Табашки.

Ели и Венци се познават от началото на 2013 г., а наскоро той й пуска песента, над която работи. И двамата са единодушни – трябва да я запишат заедно с Камен Кацата. Певицата споделя, че от дете му е фен и иска да пее с него, кани го да чуе парчето и той веднага е спечелен за идеята. Песента е с весело ретро звучене, а Раданова споделя, че любимото и нещо относно текста е, че в него се казват много сериозни неща по забавен начин. Видеото е направено с много желание и професионализъм от Любо Цанков и Павлин Табашки. Идеята за цялостната ретро концепция и режисура е на Любо, а той самият казва, че е голям купон да се работи с двамата изпълнители и снимачният процес е бил изключително приятен. Всички замесени в проекта силно вярват, че българската музика има нужда от глътка свеж въздух и са се постарали тази песен да бъде такава.


Участниците в събитието в Towers Gallery ще подарят на своите гости освен прекрасна музика, цветно усещане от картините и награда за един късметлия. Една от картините на художника ще бъде разиграна в томбола и гостът с най-голям късмет ще може да я получи като награда.

Творците ще обединят своите таланти в името на една изпълнена с музика изложба с тема „Синьо небе - чисти мисли“ и цветно представяне на новата песен „Не палчи“.

 


Автор:
Art Rental
Публикация:
02.06.2014 г. 13:56
Посетено:
971
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19352-galeriya-za-savremenno-izkustvo-towers-gallery-by-art-rental-predstavya-izlozhba-na-grigor-velev