Изложби

Vivacom Art Hall представя изложба на младия американски фотограф Бен Ритър

40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк и еротични звезди

Vivacom Art Hall представя изложба на младия американски фотограф Бен Ритър
Фотография на еротична звезда, част от изложбата на Бен Ритър във Vivacom Art Hall


◊ СЪБИТИЕТО

Вчера във VIVACOM Art Hall се състоя официалното откриване на изложбата на младия американски фотограф Бен Ритър, която ще може да бъде разгледана до 25 май. Днес, ден след откриването на експозицията, от 17:00 ч. авторът изнесе лекция на тема “Взаимодействие на фотографията с рекламата и медиите”. Събитията са част от платформата “Майстори на фотографията”, създадена от фондация “Мусиз” и фондация “Америка за България” и подкрепена от VIVACOM.

Изложбата на Бен Ритър представя 40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк и еротични звезди. За първи път в България фотографът показва комерсиални и лични снимки, обединени от основната посока в неговата работа - да търси уникални състояния и моменти, които могат да се уловят сега или никога. Бен Ритър пристигна в България два дни преди официалното откриване на изложбата, за да подреди творбите си. В специално интервю за сайта на VIVACOM Art Hall той сподели повече за своята работа и страстта си към фотографията.

Изложбата на Бен Ритър е продължение на силния фотографски сезон, който стартира във VIVACOM Art Hall през есента на миналата година. В пространството за изкуство и култура в Телефонната палата гостуваха редица чуждестранни творци и български артисти. Като кулминация във вълнуващата си фотографска програма през декември 2013 г. и януари 2014 г. VIVACOM Art Hall представи изложба на легендарния Хари Бенсън, която също бе част от платформата “Майстори на фотографията” на Фондация “Мусиз” и Фондация “Америка за България”.


Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
24.04.2014 г. 19:56
Посетено:
1330
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19043-vivacom-art-hall-predstavya-izlozhba-na-mladiya-amerikanski-fotograf-ben-ritar