Изложби

Галерия "ЛИК" представя Нана Райчева

"Посоки" - самостоятелна изложба живопис

Галерия "ЛИК" представя Нана Райчева


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “ЛИК”  
представя

Нана Райчева
“Посоки”

Самостоятелна изложба живопис

От 23.04. до 12.05.2014 г.

Откриване на 23 април, сряда, 18.30 ч.
Галерия “ЛИК”, ул. “Лайош Кошут” №37 


Нана Райчева е родена през 1947 г. в София. Завършила е специалност “Философия” в СУ “Климент Охридски”. Художественият и талант се изявява от ранна възраст. В периода от 1972 до 1976 г. тя усъвършенства уменията си по живопис и графика в ателиетата на големите български художници Сергей Павлов и Галилей Симеонов.

Нана Райчева участва в множество колективни и авторски изложби. От 10 години тя се грижи и споделя своят опит с талантливи деца, лишени от родителска грижа към Фондация "Агапедия - България”.

Творби на художничката са притежание на колекционери в България, Кипър, Швейцария, САЩ.

Нана Райчева за втори път представя свои творби в галерия “ЛИК”.  Художничката работи в стила импресионизма, представя пейзажи, портрети, натюрморти, абстрактни творби.
 

“Свеж, ненатрапчив и нежен импресионизъм, майсторски портрети, живописни платна, които оставят усещане за душевно спокойствие, красота и хармония с природата.
 
Прекрасни натюрморти и пейзажи. Неизлечимата любов към морето и плажовете на морския бряг  доставят радост и наслада за душата със своята красота и нежност. От старинната амфора ни лъхва усещане за античност и носталгия.

Майстор на портрета, особено на патриарх Неофит, Сезар и автопортрета на художничката се запомнят с майсторското си изпълнение. Склонност към хиперреализъм в портрета, художничката умело успява да подчертае психологията на модела.”
Румяна Велинова


Автор:
Галерия ЛИК
Публикация:
23.04.2014 г. 16:54
Етикети:
Посетено:
2942
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19034-galeriya-lik-predstavya-nana-raycheva