Изложби

"Докле е младост" в галерия "Минерва"

Изложба живопис на художника Александър Терзиев

"Докле е младост" в галерия "Минерва"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Столичната галерия „Минерва" ще представи живописни маслени платна от най-новата колекция на художника Александър Терзиев.

Експозицията е под надслов „Докле е младост", част от цикъла „Врати" и ще бъде открита на 16 април от 18.00 часа на ул. „Гурко" 1 в Гранд Хотел София. Платната ще бъдат подредени за ценители на изкуството до 15 май 2014 г.

Тази колекция отличава предходните с изключителен колорит, като цветовия акцент е върху меките нюанси на розовото, ярко синьото и тюркоазено зеленото. Основният персонаж в творчеството на автора е женската фигура, одухотворена, с издължени и фини линии и изобилие от живи цветове. Образът на жената-майка, чиито дар е живот и изначалие, както природата-майка, има своето внушително присъствие в творбите на Александър Терзиев. Неслучайно художникът винаги подчертава пряката си обвързаност с природата.

Неговият дом и ателие са потънали сред красотата на огромна градина от нарови дръвчета и зеленина, които определят творческия натюрел на картините. Нарът -  ярък символ на живота и съзиданието, на любовта и благодарността към природата. Чрез духовната си връзка с нея, авторът въплъщава в творбите своите размисли и идеи за живота. В платната от „Докле е младост" художникът дава израз на желанието си да бъде вечно млад и да остави диря след себе си.

Александър Терзиев има над 20 самостоятелни изложби в страната и чужбина.

На 28 април т.г. художникът ще представи три платна от настоящата си колекция в САЩ, в Нюйоркската галерия Greene Naftali Gallery. 


Автор: Мария Делимаринова
15.04.2014 г. 16:17
Посетено: 738
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18992-dokle-e-mladost-v-galeriya-minerva