Изложби

"Лицата на Кардиф" във BH кафе-библиотека, Русе

Фотографска изложба на Маргарита Николова

"Лицата на Кардиф" във BH кафе-библиотека, Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Eдна година след първата си изложба във BH кафе-библиотека, Маргарита Николова отново ще представи свой проект тук - “Лицата на Кардиф”.

Тя е на 19 години и учи в Cardiff School of Creative and Cultural Industries - специалност Фотография. Изложбата, която може да видите в BH кафе-библиотека през целия април е изготвена именно като част от обучението й и не е представяна до момента.

“Когато ми възложиха този проект бях сигурна, че ще е адски интересно. Спирах хора по улицата и ги молих да ги снимам, но е трудно да покажеш емоция пред непознат”, казва Маги за идеята с портретните снимки и допълва, “Все пак мисля, че успях малко или много да убедя много от тях да погледнат в обектива и чрез очите им да уловя тяхната същност.”

Изложбата се състои от десет снимки, като авторката й ще бъде представена от русенския фотограф Младен Миланов. Той добре познава творчеството на Николова, която започва да развива страстта си към това изкуство именно под негово ръководство.

Заповядайте на една артистична фотографска вечер, с която ще отбележим старта на поредица от подобни вдъхновяващи събития във BH кафе-библиотека.

Откриването на “Лицата на Кардиф” е на 10 април от 18:00 ч.

Автор:
BH кафе-библиотека
Публикация:
07.04.2014 г. 13:42
Етикети:
РусеBH кафе-библиотекафотографияизложба
Маргарита Николова
Лицата на Кардиф
Посетено:
1316
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18928-litsata-na-kardif-vav-bh-kafe-biblioteka-ruse