Изложби

"Цветна експресия" в галерия "Минерва"

Живописна изложба на доц. Йордан Йорданов

"Цветна експресия" в галерия "Минерва"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Минерва" представя изложбата "Цветна експресия" на живописеца Йордан Йорданов от 19.03. до 16.04.2014 във фоайето на Гранд Хотел София. Вернисажът е на 20.03.2014 от 19 часа.

"За тази изложба творих с възможно най-положителното настроение. Картините са много цветни и въздействащи, наситени със силна емоция. Опитал съм се с помощта на изкуството, чрез невербалната комуникация с публиката да създам атмосфера, в която всеки да се чувства удобно и комфортно. Без излишна претенциозност и помпозност, основната ми цел е да предизвикам положителна емоция у всички онези, които са решили да се докоснат до произведенията." 

Сюжетите са различни, но всяка една творба представлява сама по себе си цветна експресия на красивата страна на човешката душевност и емоция.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Доц. Йордан Йорданов има множество самостоятелни изложби у нас и в Македония и десетки участия в национални и регионални изложби в страната. Участвал е в проекти, свързани с адаптацията на пластичните изкуства в околната среда. През
1999 г. получава награда за живопис от Изд. “Анубис” - София, а през 2008 г. - Награда от Ректора на ВТУ за живопис и грамота от РИО - Велико Търново.

Негови творби притежават художествените галерии във Велико Търново и Търговище, къщата-музей “Никола Маринов” ­ Търговище, както и частни колекции в България, Австралия, Австрия, Канада, САЩ, Германия, Обединените арабски емирства, Швейцария, Франция.





Автор:
Мария Делимаринова
Публикация:
12.03.2014 г. 13:47
Етикети:
живописизложбаСофиягалерия Минерва
Цветна експресия
доц. Йордан Йорданов
Посетено:
2667
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18752-tsvetna-ekspresiya-v-galeriya-minerva