Изложби

Арт галерия Le Papillon представя "Взаимодействия / Interactions"

Годишната сборна изложба бижута

Арт галерия Le Papillon  представя "Взаимодействия / Interactions"


◊ ПОКАНА

Галерия Le Papillon Ви кани от 28 февруари до 2 април в изложбения салон на галерията на ул. "Драгоман" № 12, Варна, на изследване, анализ, наблюдение и предизвикване на взаимната връзка между предмети и явления, която регулира техните действия с изразните средства на бижутерията. Тази година ще се вдъхновим за ново пътешествие в земята на експеримента, след постиженията ни в духа на „земеделието” и подготвените зрителни възприятия на от изминалите бижутерски изложби.

Предизвикателството на годишната сборна изложба бижута "Взаимодействия / Interactions" в арт галерия Le Papillon със силата и под въздействията на бижуто, като обект, е да сме участници във взаимоотношението предмет – тяло. Дали бижутата променят притежателите им и те са проводник на идеята, характера, стила на създателят им, или носещият малката скулптурна форма остава непроменен дори под въздействието на материята и прилежащата му енергия? Еднозначен отговор трудно ще задоволи любознателният ум. Със сигурност ще имаме поне няколко тези, върху които си заслужава да се поработи и предизвика творческия импулс. Очакваме реакция и последваща естетическа наслада от резултата, задоволство от съзидателните сили на художника, дизайнера, артиста..

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Стилистите съветват, че трябва да има отличаващ акцент във всяко облекло, който да Ви изрази Вашата индивидуалност, да отрази Вашата вътрешна естетика и моментно състояние. Това очакват и ще видят почитателите на авторски накити в настоящата експозиция – бижута - обекти на послание, себеизразяване и връзката им с публиката, ценяща съвременен дизайн.

Хората, природата, елементите, енергиите са в постоянна връзка. Неизменно всяко нещо влияе на заобикалящата го среда и средата също му влияе. Силата на тези взаимодействия Ви предизвикваме да анализираме, посредством експеримента. Взаимодействия може да има от:

· Материя – благородна или нетрадиционна

· Енергия – на материята, на камъка, на метала, на порцелана, на хартията, на силикона…

· Форма

· Действие, което предизвиква обратно действие

· Движение - на форма и материя

· Ядрено или още цветно взаимодействие

·  Електромагнитно взаимодействие, което е в основата на всички явления между частиците с  електрически заряд, както и това между електрически неутралните съставни частици, които притежават заряд.

· Гравитационно взаимодействие

Още много взаимодействия и зависимости могат да препратят произведенията на участващите творци.

Повечето от накитите в експозицията са изработени от сребро 925, позлата, бронз, високотемпературен порцелан, текстил, кожа, използвани са и полускъпоценни камъни, и др. Без ограничения в големината, разнообразие от форми и декоративни решения, широка гама от материали, концептуални цели и перфектна изработка ще ни представят творчеството си едни от най-известните дизайнери, художници – бижутери.

Участниците в INTERACTIONS тази година са 23-ма популярни в България и извън страната автори, „посели“ семената на съвременните тенденции, през миналите години. Участват и нови имена, които ще представим за първи път в гр. Варна. Това са:

Август Спасов, Антоанета Рамджулска, Биляна Николова, Богдана Топрева, Виктор Павлов, Владимир Николов, Владимир Радоев, Даниела Андреевска, Детелина Живкова, проф. Димитър Делчев, Дия Николова, Евгения Цанкова,  Йордан Цанков, Камена Сиракова, Нева Балникова, Николай Сърдъмов, Силвия Чанева, Симеон Шомов, Снежана Нейкова, Стефан Димитров, Теодор Лулчев, Цветелина Алексиева, Яна Танковска.

 


Автор:
Арт галерия Le Papillon
Публикация:
27.02.2014 г. 12:55
Етикети:
Посетено:
1693
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18664-art-galeriya-le-papillon-predstavya-vzaimodeystviya-interactions