Изложби

Галерия "Възраждане" представя "Лакърдии" на Ивайло Димитров

Изложба живопис

Галерия "Възраждане" представя "Лакърдии" на Ивайло Димитров


◊ ИЗЛОЖБАТА

На 04.03.2014 г. в галерия "Възраждане" в Пловдив ще се открие изложба живопис "Лакърдии" на Ивайло Димитров. Изложбата ще продължи до 24.03.2014 г.

Ивайло Димитров е художник, който е завършил графика, а реално се занимава с живопис. Графичната му култура е предпоставка за чудесните му рисувални възможности, а останалото е живописния му талант и дух.

Фабулите, историите, които той претворява върху платното идват от време, вече позагубено и позабравено за нас. Време на първичен бит, вече залязъл, но поднесен от автора с много светъл хумор, с весел поглед върху човешките нрави, традиции и приключения. Един много точен усет за карикатурност, създава поредица български, народни типажи, хванати от автора във всевъзможни житейски ситуации, където се пресичат смешното с трагичното, красивото с грозното, тривиалното с необикновеното. В повечето случаи надделява смехът, с който авторът дарява зрителите.
Краси Алексиева, 2014 г.

* * *

Ивайло Димитров е роден през 1967 г. в София. През 1986 г. завършва Художествената гимназия – София. През 1998 г. завършва Национална художествена академия, София, специалност „Графика” при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 12 самостоятелни изложби. Илюстрирал е две книги „Чудния свят на шахмата” от Костас Царухас и стихосбирката на Мария Чомакова.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
26.02.2014 г. 15:26
Посетено:
2724
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18663-galeriya-vazrazhdane-predstavya-lakardii-na-ivaylo-dimitrov