Изложби

Изложба "Завръщане" на Димитър Анастасов

Една по-специална изложба в галерия "Алтерего"

Изложба "Завръщане" на Димитър Анастасов


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Алтерего“
представя
изложба графика "Завръщане"
Димитър Анастасов

офорти и рисунки

Откриване на 26 февруари (сряда) в 18.30 ч., в Галерия „Алтерего“, ул. "Кракра" 2А, Дом на културата „Средец“ - София

Художникът Димитър Анастасов Ви кани на специална изложба, с която иска да каже "Благодаря" на всички, които го подкрепиха и оценявайки творчеството му помогнаха да събере пари за бъбречна трансплантация, която бе извършена във Франция през миналата година.

"Аз съм изключително задължен на всички представители на медиите, без които личната ми борба за живот нямаше да достигне до толкова много хора, които се отзоваха, водени от любов към изкуството и желанието да помогнат", споделя художникът.


◊ ПОКАНА ЗА "ЗАВРЪЩАНЕ"

Уважаеми колеги и приятели,

Това е вторият ми пореден цикъл с пейзажи от България, но този път представям рисунки. Градският пейзаж е подценяван жанр, но е сериозна провокация за художника, заради желанието да се улови емоцията, закодирана зад видимото в частица от времето.

С рисунките си изразявам почитта си към родното и любовта си към графиката и така представям емоцията си и цветността на града. Пейзажите са от различни градове на България.

„ЗАВРЪЩАНЕ“, защото цикълът е създаден на един дъх след завръщането ми от Франция, където получих нов шанс за живот. Завръщане към Началото, за да продължа към Новото.

С тази изложба благодаря на всички, които ми помогнаха да се осъществи бъбречната ми трансплантация – с приятелството си и вярата в мен!

Очаквам Ви на 26 февруари (сряда) в 18.30 ч., в Галерия „Алтерего“.

Димитър Анастасов


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ХУДОЖНИКА

Димитър Анастасов завършва Художествена академия "Николай Павлович”, София, специалност Графика, клас на проф. Петър Чуклев, 1979-1985.

В периода 1985-1993 г. Работи като художник в Столична библиотека – автор на логото на библиотеката и оформител на всички печатни и рекламни материали. Димитър Анастасов е автор на повече от 60 корици на издателствата, цялостен дизайн на две списания и един алманах - Енергетика, Светулка, Et cetera, както и на лога на повече от 20 фирми и организации.

През 2004 г. печели стипендия от фондация "Pollock-Krasner”, Ню-Йорк.

В периода 1990-2011 г. художникът участва в повече от 15 изложби.



Автор:
Галерия „Алтерего“
Публикация:
24.02.2014 г. 15:27
Етикети:
Посетено:
1763
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18640-izlozhba-zavrashtane-na-dimitar-anastasov