Изложби

"5000 COPIES" - изложба на Милен Радев

Фотографска изложба в галерия "Ластици"

"5000 COPIES" - изложба на Милен Радев


◊ 5000 COPIES

Фотографска изложба на Милен Радев

Копието е дълъг остър предмет, обикновено създаден да се забива в човешкото тяло. Всяко копие е с различен връх, има своя история и способност да пробие различна повърхност.

Милен Радев вади 5000 стари и нови копия и ги предлага на тази част от фантазията, която създава навалица в главата. Срещата с тях може да доведе до остра болка или несполучлив опит за безразличие, защото те, както изядените нокти само на едната ръка, събуждат чувства, които невинаги водят до нещо добро, но без които ще бъде недостатъчно.

5000 копия на едно място оставят много малко място за физическото присъствие на човешкото тяло и го принуждават да се движи внимателно.

5000 COPIES може да ви направят място в галерия „Ластици” (София, ул. "Герлово" 13) от 21 февруари до 2 март.


◊ ЗА АВТОРА

Милен Радев обича да казва, че е от с. Габрица. Занимава се с основната част от живота си от 24 годишен. Оттогава изследва какво се случва с момента и е любопитен да намери различни форми за неговата проява. Работите му са публикувани в редица български и международни издания като: EVA, GIA, Playboy, Vice, Списание Едно, JOY, Capital Light, GUN Fashion Art Magazine, Фотобюлетин, както и в книжките на немското издателство 1%ofONE. Милен е автор и на самостоятелни изложби и инсталации, показвани в България и Германия.





Автор:
Галерия "Ластици"
Публикация:
15.02.2014 г. 15:20
Посетено:
1350
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18590-5000-copies-izlozhba-na-milen-radev