Изложби

"Дневници на безкрая" - една различна изложба

Среща на настроения между фотографията и литературата в SOHO от 17 февруари до 21 март 2014 г.

"Дневници на безкрая" - една различна изложба


◊ ИЗЛОЖБАТА

На 17 февруари SOHO отваря врати за една различна изложба. „Дневници на безкрая” е среща между фотограф и пишещ, между окото на обектива и окото на думите.

Проектът е съвместна изложба на Мила Иванова – блогър и журналист, и Красимир Андонов - фотограф и оператор.

Черно-белите фотографии от серията „От живота” са малка извадка от стотиците кадри, правени от Красимир в продължение на години из света. Всяка снимка носи своя история и настроение и е цяла лента с възприятия. Текстовете на Мила също са писани в продължителен период от време. Те са ехо от неразказани истории, откъси от чувства, ленти с преживени кадри. Някои от тях вече са публикувани в блога й, други са просто моменти от лични писма и дневници.

„Дневници на безкрая” са „написани” далеч от буквалното, от очевидното, от всякакви рамки. Те са среща на настроения. Тази среща започва някъде между обектива и клавиатурата, за да потърси своята единност в личното усещане на всеки наблюдател. Изложбата не е опит да се допълни историята, която фотографът разказва, с историята, която има писателят, а търсено докосване на две много близки цялости.

„Дневници на безкрая” е изложба на текстове, фотографии и усещания. Рамките, използвани за нея, затварят кадрите и думите, но отварят усещането за безкрай...


◊ ДВЕ СЪБИТИЯ В ЕДНА СЕДМИЦА

Откриването на изложбата „Дневници на безкрая” ще бъде на 17 февруари 2014 г. от 19 ч. в SOHO (София, ул. „Искър” 4). 

Няколко дни след нея ще се състои и второто събитие в рамките на „Дневниците”. На 21 февруари от 19 ч. SOHO ще събере отново приятели на думите, за да бутне заедно с Мила Иванова няколко стени от виртуалния свят и да го направи реален. Авторката на блога „Солунска 16” ще бъде домакин на второто събитие от поредицата "Creatives talk". Ще се прочетат някои от текстовете й и всички гости ще имат възможност да се включат в дискусия за интернет литературата и „доброправенето” – има ли в писането на личен блог мисия, нещо, което надхвърля целта на блога да е шкафче за думи и емоции? До къде стига разсъбличането на пишещия, съществува ли терапия чрез писане и четене, кои са клопките на виртуалното писане, но най-вече в какво се крие вълшебната му способност да бута стени и да събира хора.


◊ ЗА АВТОРИТЕ НА "ДНЕВНИЦИ НА БЕЗКРАЯ"

Красимир Андонов
е фотограф и кинооператор. Скоро предстои да видим двата пълнометражни филма, заснети от него – „Отрова за мишки” на Константин Буров и „Съдилището” на Стефан Командарев. С прожекция на „Съдилището” ще бъде открит „София филм фест 2014.” Красимир е оператор и на редица документални филми и реклами на най-големите брандове.

Фотографията е ежедневното изкушение на автора. В „Дневници на безкрая” той показва свои черно-бели фотографии, правени в продължение на години в различни точки на света.


Мила Иванова е журналист и блогър. Тя е главен редактор на сп. „Всичко за жената” и от няколко години има личен блог, наречен „Солунска 16”. Нейни текстове са били публикувани в редица списания, вестници и сайтове, сред които в. „Труд”, в. „24 часа”, webcafe.bg и други.

В „Дневници на безкрая” тя разкрива много лични свои текстове, писани реално като писма, както и няколко неща, писани специално за изложбата.





Автор:
Организаторите
Публикация:
11.02.2014 г. 16:27
Посетено:
1858
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18567-dnevnitsi-na-bezkraya-edna-razlichna-izlozhba