Изложби

Изложба живопис на Росен Нацев

Четиридесет картини в смесена техника

Изложба живопис на Росен Нацев


◊ СЪБИТИЕТО

На 24 януари 2014 (петък) от 19 часа в залата на Читалище „Славянска беседа” ("Г. С. Раковски" № 125) ще бъде открита втората самостоятелна изложба на Росен Нацев. Експозицията е проследяване и вглеждане в Човека, в неговата пълнота и дълбочина.

Изложбата ще продължи до 14 февруари 2014 (петък) и се състои от четиридесет картини, изпълнени в смесена техника. Авторът работи с акрилни и маслени бои върху платно, фазер, стъкло, СНАП и др. Използвайки символичен език, той по нов начин поставя вечните въпроси: „Защо съм тук? Какво е животът? Следва ли нещо след него?”


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Ето какво казва самият автор: „Не знам нищо по-богато от човешкото лице. Като израз, като всичко! Трепването само на един мускул от него, изразено от една незначителна чертичка върху картината, може да промени не само израза, но и съдържанието на творбата.” и добавя: "Аз вярвам, че във всеки човек живее невидимо едно ангелско същество. Духовно! Прекрасно! Чертите на лицето му са нежни, хармонични и красиви. Наричат го ангел хранител, муза, всякак. Аз съм убеден, че ако се взреш със сърцето си, забравяйки за всичко друго, ще може да го видиш. Защото то иска да бъде видяно, защото всъщност то е част от теб, при това – най-добрата част! Според мен това е призванието на изкуството – да отвори врата, но навътре, към самия човек. Там, където се случва всъщност по-важното в живота ни! И този, който наистина се довери и прекрачи през нея ще види удивителни неща."


Росен Нацев е роден в гр. София през 1955 г. Завършва Минно-геоложкия университет „Св. Ив. Рилски” специалности: „Хидрогеология” и „Инженерна геология”. Женен е и има три деца. От 2007 г. се отдава окончателно на живописта, като я прави своя професия. Неговият по-голям брат – Атанас Нацев също е бил живописец и е повлиял съществено върху стила и техническите прийоми в работите на Росен Нацев. Това се чувства и в картините от настоящата изложба.


Заповядайте в изложбената зала и се отпуснете за 5 или 50 минути. Тук е тихо, спокойно и красиво. И никой нищо няма да иска от вас. Освен, ако сами не поискате да почувствате своята хармония и покой.


Автор:
Организаторите
Публикация:
22.01.2014 г. 16:00
Етикети:
живописИзложба
Читалище Славянска беседа
Росен Нацев
Посетено:
1319
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18450-izlozhba-zhivopis-na-rosen-natsev