Изложби

"Светлина и Дух" - мултимедийна изложба за Владимир Димитров–Майстора

Творби на Майстора, представени по съвършено нов начин

"Светлина и Дух" - мултимедийна изложба за Владимир Димитров–Майстора


◊ СЪБИТИЕТО

Национален дарителски фонд „13 века България“
има удоволствието да представи

първата мултимедийната изложба у нас за Владимир Димитров–Майстора – „Светлина и Дух“

24-26 януари 2014 г.
София Ивент Център (SEC), ет.3
Парадайз Мол


Откриването е на 24 януари от 19 часа в София Ивент Център, Парадайз център, ет. 3, бул. „Черни връх“ № 100.

Изложбата може да бъде разгледана до 26 януари 2014 г. от 10 до 19 часа.



◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Националният дарителски фонд „13 века България“ представя първата мултимедийна изложба, посветена на Владимир Димитров–Майстора – „Светлина и Дух“.

Проектът е иновативен за България и по същество е изложба от съвършено нов тип, преобръщаща представите ни за експониране на художествени творби в зала.

Емблематични, но така също и по-малко познати творби на Майстора – рисунки, платна, скици, графики, автопортрети, се представят с помощта на високотехнологичен софтуер и „оживяват“ в огромни полиекрани пред зрителя в залата, завъртат се в една визуална феерия със собствена хореография, в симфония от цвят, звук и светлина. Видеоартът прави възможно хипердетайлното вглеждане в картините; изследва акценти от техниката и уникалното използване на цвета от художника, наричан още “иконографът на българското лице“.

Едно абсолютно непознато досега у нас преживяване; едно емоционално пътуване из света на една художествена легенда се извършва чрез съчетанието на изкуството с най-съвременните технологии и дава на зрителя уникална възможност за мултисензорно преживяване на класиката.

Проектът ще се разгърне в зала с размери 21 на 25 м. с височина на стените 5 м., 360-градусова панорама с времетраене 25 минути.

Вход: свободен

Проектът е реализиран от Национален дарителски фонд „13 века България“ с подкрепата на Министерство на културата; Столична община; Асоциация за развитие на София; Градът Медиа Груп; София ивент център (SEC); Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора”, Кюстендил; Художествена галерия „Борис Денев“, Велико Търново; Художествена галерия „Никола Маринов“, Стара Загора; J Point и Delmar Te; медийни партньори — БНТ, БТА, Творчески екип - ВИП медия.



Автор:
Мила Старейшинска-Ангелова
Публикация:
17.01.2014 г. 15:24
Посетено:
1674
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18426-svetlina-i-duh-multimediyna-izlozhba-za-vladimir-dimitrov-maystora