Изложби

Фотоизложба "Християнството на Изгубената България"

В подкрепа на най-големия онлайн фотоархив на България

Фотоизложба  "Християнството на Изгубената България"


◊ ПОКАНА

Фондация "Покров Богородичен" и сайтът "Изгубената България"

Ви канят

на откриването на

фотоизложбата 

Християнството на Изгубената България

В навечерието на Рождество Христово Ви очакваме на откриването на фотоизложбата "Християнството на Изгубената България". Изложбата има и благотворителна кауза. Всички фотографии ще се продават, а средствата ще отидат в подкрепа на уникалния сайт – за неговото разширяване, за закупуване и обработка на нови снимки.

Сайтът „Изгубената България" е най-големият онлайн фотоархив на България и вече има над 22 хиляди фенове във Фейсбук. „България от снимките наистина е изгубена – от нас, от нашите предшественици, от техните също. Затова не бихме могли да я забравим – защото не я помним. Нека първо си я припомним, пък тогава, бихме могли да знаем каква може да бъде. От нас зависи", казва създателят на сайта, художникът и фотограф Пейо Колев в интервю за сп. „Свет".

Изложбата "Християнството на Изгубената България" повежда съвременния човек на вдъхновяващо пътуване назад във времето, към живота на предишните поколения християни. Фотографиите ще ви срещнат с автентични образи и паметни събития, свързани с християнската история на България. Експозицията ще продължи до 30 януари 2014 г.

. Със специалното участие на музикантите от Точка БГ.

Кога: 20 декември, Игнажден (петък), 18:30 ч.

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22).


Автор:
Ателие–книжарница „Къща за птици“
Публикация:
16.12.2013 г. 20:27
Посетено:
1374
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18311-fotoizlozhba-hristiyanstvoto-na-izgubenata-balgariya