Изложби

Буркан-парти VI и изложба-разпродажба на Minushka от Вики Книш

15 декември 2013, 12:00 ч., artnewscafe, Пловдив

Буркан-парти VI и изложба-разпродажба на Minushka от Вики Книш


◊ СЪБИТИЕТО

Буркан-парти VI и изложба-разпродажба на Minushka от Вики Книш

15 декември 2013, от 12:00 ч.
artnewscafe, Пловдив,
ул. "Отец Паисий" 38 

За шеста поредна година artnewscafe кани приятели, домашни производители и ценители на тематичното Буркан-парти. И тази зима ни очаква бутикова неделна дегустация с награди за най-добри буркани в категории: сладко и солено. Поощрителна награда ще има за най-добре изглеждащ буркан. Попълва се формуляр за участие, като при журирането на бурканите ще се имат предвид както вкусовите качества, така и направените от продукти собствено производство, варени на дърва или газ. Не подлежат на дегустация домашни алкохолни напитки.

С Буркан-партито, artnewscafe призовава към запазване на добрите стари кулинарни традиции особено, когато са направени автентично с домашна продукция. За пълноцената дегустация ще бъде осигурен хляб, а характерното пиво за сезона, съпровождащо събитието ще бъде ябълково греяно вино. 

Всеки участник ще получи диск с любима музика на artnewscafe.


◊ ИЗЛОЖБАТА

На 15 декември по време на Буркан-парти VI в artnewscafe ще се проведе и откриването на изложба-разпродажба на Minushka в Пловдив, artnewscafe.

Празничната изложбата ще продължи до 10 януари 2014.

Minushka е бранд и онлайн-магазин специализиран в продукти за дома, продукти за децата или просто красиви неща за ежедневието. Minushka е създаден от Вики Книш, това е проект който съществува и се развива в свободното време. 

Вики Книш, която ще бъде на 15 декември с нас в artnewscafe е мултидисциплинарен артист, който работи като илюстратор, дизайнер и фотограф. След като учи моден дизайн, Вики решава да насочи вниманието си към графичния дизайн, работи като дизайнер и продължава образованието си по фотография в Рим. Завръща се в България и продължава да бъде активна в различи визуални области. Тя е позната с работата си за Future Shorts, както и с илюстрациите си за списания и детски книги, но също така като дизайнер на собствените си красиви продукти. Вики е автор на любимия "Картонен град" от детската програма на Sofia Design Week 2011, и куратор на детската програма Sofia Design Week 2013. Ние в artnewscafe я помним от страхотния фотографски проект за първия фестивал “Улица Отец Паисисй, Пловдив”.

Колекция "Палечки", която ще се представи в artnewscafe е вдъхновена от книгата "
Черно мляко" на Елиф Шафак. В тази книга авторката се среща и говори с нейният вътрешен свят от "Палечки", които са малки и аргументативни представители на нейното голямото "Аз". Тази книга е една невероятна история за трансформацията на всяка жена, след като тя става майка.

Вики Книш казва: “След като прочетох тази книга, реших да илюстрирам малко пътуване през горите и поляни, къщи и светове на моите собствени малки "Палечки".

 
Автор:
artnewscafe
Публикация:
13.12.2013 г. 13:35
Етикети:
Пловдивartnewscafe
Вики Книш
Minushka
изложба-разпродажба
Буркан-парти VI
Посетено:
1580
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18290-burkan-parti-vi-i-izlozhba-razprodazhba-na-minushka-ot-viki-knish