Изложби

Да уловиш звездите и... да ги разкриеш в последното издание на "Събудете стените си"

Изложба на израелския художник Илан Адар в Towers Gallery

Да уловиш звездите и...  да ги разкриеш в последното издание на "Събудете стените си"


◊ ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБА

Да уловиш звездите и...
да ги разкриеш в последното издание на "Събудете стените си"


"Съвършенството на известните е само блясък, зад него се крият истински хора – като мен и теб". В това вярва художникът Илан Адар.
 
В последното издание на „Събудете стените си“ тази година, Арт Рентал ще ви представи един от най-известните израелски художници. Той е Илан Адар и не се страхува да гледа на популярните хора като на най-обикновени. Най-обсъжданата изложба на Илан се нарича Stained (оцветен, изцапан, мръсен). Тя е посветена на световноизвестни личности, които оказват огромно културно влияние върху младите хора.

Вместо да се възхищава на идеалните визии, с които списанията и телевизията ни облъчват, Адар открива и подчертава всички несъвършенства на известните. За него една музикална звезда, модна икона или носител на „Оскар“ са най-обикновени простосмъртни. Но това не е, защото не се възхищава на таланта им или пък се опитва да неглижира славата и бляскавия им живот. Не, Адар иска да покаже на онези, които дават мило и драго, за да бъдат като своите идоли, че популярните лица от списанията и екрана са истински хора със своите съдби и проблеми, които далеч не са толкова съвършени. Че феновете, трябва също да възприемат себе си като истински, а не да правят и невъзможното, за да отговорят на Photoshop стандартите за красота. Те са лъжливи, нереални и ненужни, смята художникът.

И какво всъщност е красотата? Тя е неистинска, преходна и се открива с очите, на този, който я търси. Ако се вгледате хубаво в себе си, несъмнено ще откриете красотата, която потискате. Всички ние сме прекрасни, стига сами да си позволим да бъдем такива.

За да се насладите на една интересна, уникална и много любопитна изложба от последната за 2013 г. изложба „Събудете стените си“, елате в Towers Gallery в Софарма Бизнес Тауърс.

Официалното откриване е на 11.12.2013 от 19:00 часа, а екипът на Арт Рентал и Wonderland Events ще се погрижат да се чувствате като истински звезди, които светят със своя собствена светлина.

Очакваме ви! Входът е свободен.




Автор:
Арт Рентал
Публикация:
10.12.2013 г. 16:12
Посетено:
1043
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18259-da-ulovish-zvezdite-i-da-gi-razkriesh-v-poslednoto-izdanie-na-sabudete-stenite-si