Изложби

Изложба "Толкова близо, толкова далеч" - II част

Български творци от чужбина представят своето изкуството пред българската публика в НДК, София

Изложба "Толкова близо, толкова далеч" - II част


◊ ПОКАНА

Национален дарителски фонд „13 века България”
има удоволствието да представи

изложбата

„Толкова близо, толкова далече” II част


9-31 декември, 2013 г.
Национален дворец на културата, етаж 3

Откриване на изложбата: 9 декември, 2013 г. от 18.30 ч.           

„Толкова близо, толкова далечe” за втора година привлича български творци от чужбина, които да покажат своето изкуството пред българската публика в Националния дворец на културата.

Участниците в тазгодишното издание са: Антония Дуенде, Василена Ганковска, Викенти Комитски, Любомир Иванов, Максимилиан Праматаров, Милена Нойберт, Никола Велчов, Сандра Стойчева, Станка Желева, Таня Ангелова и Христо Гелов.

   
◊ ИЗЛОЖБАТА
        
Изложбата е своеобразен опит (в повторение), който събира на едно място и в един общ формат българските творци, живещи и творящи в различни точки по света. Идеята за творческата платформа допринася както за тяхното лично популяризиране „у дома”, така и за тяхното изкуство.  
        
„Толкова близо, толкова далече” е идея за творческа матрица, която е гъвкава и цели да се се прилага в бъдеще в различни сфери и области на изкуството и културата и с която да се постига устойчивост в културните пространства, да се раждат креативни идеи.
            
Национален дарителски фонд „13 века Бълария” е инициатор на тазгодишното издание в партньорство с Национален дворец на културата, Държавната агенция за българите в чужбина и Асоциация за развитие на София. Медийни партньори на изложбата са БНТ, БТА и SofiaLive.

По инициатива на Асоциация за развитие на София (http://sofia-da.eu/) НДФ „13 века България” организира дискусия на тема: София: "Толкова близо, толкова далече" с участието на творци, общественици и експерти. Целта на дискусията е да активира европейското измерение на културното и артистично предлагане в София в контекста на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата.

Дискусията ще се проведе на 10 декември, 2013 г. от 13 до 15 часа в рамките на Софийския международен панаир на книгата в изложбеното пространство на НДК, етаж 3.

Автор: Мила Старейшинска
02.12.2013 г. 21:17
Посетено: 1365
Етикети: НДК, Национален дарителски фонд 13 века България, Толкова близо, Изложба, българи от чужбина, толкова далеч - II част
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18185-izlozhba-tolkova-blizo-tolkova-dalech-ii-chast