Изложби

Галерия "Възраждане" представя Йордан Калчев

Пловдивският художник ще покаже най-новите си живописни творби

Галерия "Възраждане" представя Йордан Калчев


◊ СЪБИТИЕТО

От 19.11. до 09.12.2013 г. галерия "Възраждане" ще представи изложба живопис на Йордан Калчев. Откриване на 19.11. от 18.00 часа.


Изложбата на Йордан Калчев представлява фигуративна живопис, чиито композиции са скрепени от асоциативни елементи, които създават жанровата насоченост на дадената картина. Авторът е мислещ творец и не разчита на случайността; бих казала, че има и философски попадения и не е лесно да вникнеш веднага в сюжетността, дори на един натюрморт, защото манипулира закачливо зрителя.

В същото време нещо много свежо и светло лъха от картините, и интелектът и майсторлъкът на твореца създават една доста оптимистична версия на моменти от действителния ни живот.

Краси Алексиева, 2013 г.

 

◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Йордан Калчев живее и работи в Пловдив. Завършил Художествена академия в София, специалност "живопис". Има над десет самостоятелни изложби. Негови картини се намират в няколко художествени галерии в страната и частни лица у нас и чужбина.

Носител е на национални и международни награди за живопис. Първа награда за живопис - Кошице, Първа награда за живопис от 7. Национална младежка изложба - София, носител на "Мечът на 'Ромфея''. Преподавател в НХГ ''Цанко Лавренов''.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
13.11.2013 г. 14:00
Етикети:
Посетено:
1581
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18037-galeriya-vazrazhdane-predstavya-yordan-kalchev