Изложби

Изложба на Олга Георгиева в галерия "Буларт", Варна

Рисунки върху хартия и платно, инсталации, видео

Изложба на Олга Георгиева  в галерия "Буларт", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Буларт галерия
представя

One - Two - Three - Four
Олга Георгиева


12-26 ноември 2013

Откриване: 12 ноември 2013, 18:00 ч.
Bарна, ул. "Шипка" 22


Проектът, специално създаден за пространството на "Буларт", под мотото "1 - 2 - 3 - 4" обединява рисунки с туш върху хартия и платно, инсталации и видео.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Олга Георгиева (1986 Варна) живее и работи във Виена от 2005 година. Възпитаник на Националното училище по изкуствата „Д. Христов” (2005) Варна, специалност „графика”. През 2012 се дипломира с отличие в Университет по приложни изкуства - Виена, Австрия, специалност „Графика”, в класа на професор Jan Svenungsson. Работи в областта на рисунката, графиката, инсталацията и видеото.

Интересува се от човешките взаимоотношения в реално време и задава с творбите си риторични въпроси за съществуването. Като инструмент за постигането на целите си използва случайно срещнати хора, своето собствено тяло или пък деликатна самоирония. В биографията й присъстват престижни участия в колективни изложби, фестивали и кураторски проекти в България, Германия, Австрия, Холандия, Япония, Финландия, Испания, Тайван и др. Реализирала е осем самостоятелни изложби в България и Австрия. Нейни творби има в колекциите на Museum Angerlehner и Immobilien GmbH, Велс; Red Carpet Collection, Виена; колекцията към сдружение Friends of Fine Arts, Виена, както и в колекцията на Университета по приложни изкуства във Виена. Работи с виенската галерия „Щайнек”. През пролетта на 2014 година й предстои творческа резиденция в Китай.




Автор:
Дора Дончева
Публикация:
12.11.2013 г. 16:44
Етикети:
Посетено:
1354
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/18025-izlozhba-na-olga-georgieva-v-galeriya-bulart-varna