Изложби

Фотоизложба "Родина" на Ирина Руперт в Русе

Преоткриване на собствените корени и въпроси за идентичността

Фотоизложба "Родина" на Ирина Руперт в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Международно дружество „Елиас Канети“ представя

Фотоизложба „Родина“ на Ирина Руперт в Русе

На 11 ноември 2013 г. от 17:30 ч. в Русенската художествена галерия ще бъде открита фотоизложбата „Родина“ на Ирина Руперт. На откриването ще присъства и самата авторка.

На седемгодишна възраст Ирина Руперт заедно със семейството си емигрира от Казахстан в Германия, където и до днес живее и работи. Десетилетия по-късно фотографката се отправя на пътешествие през Източна Европа, Русия и Казахстан в търсене на картини от детството си. Снимките в резултат от това пътуване са един прекрасен пример за преоткриване на собствените корени и интересен подход към въпроса за идентичността. Централно място в творбите заемат субективните възприятия по време на пътуването, а не хладната документална точност. Снимките на Ирина Руперт са загадъчни, неясни и субективни, подобно на самата концепция за родина. Нейните фотографии са импресии възникнали от преживявания и срещи, а в съзнанието на зрителя будят различни спомени. 

Изложбата в Русе ще е отворена за посещение от 11 ноември до 1 декември. Ирина Руперт ще присъства на откриването, а на 12 и 13 ноември ще ръководи фотографски уъркшоп на тема Родина/У дома. 

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Програма Grenzgänger на Фондация "Робърт Бош" и в сътрудничество с Посолството на Германия, Гьоте Институт София, Русенска градска галерия и Colored Glasses.



Автор:
Международно дружество “Елиас Канети”
Публикация:
06.11.2013 г. 13:58
Посетено:
1097
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17992-fotoizlozhba-rodina-na-irina-rupert-v-ruse