Изложби

Изложба-конкурс "Есенен пленер 2013" в галерия "Ларго", Варна

Изложба на ученици от специалностите „Изящни изкуства” и „Рекламна графика” на НУИ “Добри Христов”

Изложба-конкурс "Есенен пленер 2013" в галерия "Ларго", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Арт Галерия "Ларго" и НУИ “Добри Христов”
представят
изложба-конкурс “Есенен пленер 2013”
17-30 октомври 2013 г.

Откриване – четвъртък, 17 октомври 2013 г., 18.30 часа

За пета поредна година Арт Галерия "Ларго" представя пленерната изложба на младите художници от специалностите „Изящни изкуства” и „Рекламна графика” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Експозицията ще бъде открита на 17 октомври, четвъртък, от 18.30 ч. 
   

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

В изложбата отново ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Работите са създадени по време на традиционния есенен пленер, който тази година се проведе паралелно в Трявна и във Варна. Над 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои, компютърни графики и колажи ще видят ценителите в залите на галерията. В пейзажите ще открием запечатани любими за всеки българин кътчета от Етъра, Трявна, Варна. Сакрални места като Соколския манастир, църквата „Малката Богородичка”, емблематични архитектурни постижения като Часовниковата кула и моста в Трявна ще ни карат да затаяваме дъх от възхищение. Красотата на България през погледа на младостта на България – това е най-подходящия анонс за тази изложба.
   
За пети пореден път събитието ще има и конкурсна част. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9. и 10. клас и втора група – 11. и 12. клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Димо Миланов, Милен Маринов, Светлин Ненов и Николай Русев.
   
Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов” и варненските фирми „Лорка” и „Криси Арт”. Фирма „Лорка” е единствен производител в България на акрилни бои за художници и материали за декупаж, а фирма “Криси Арт” поддържа магазини за рамки, бои и материали за художници от най-добрите световни производители.
   
Изложбата продължава до 30 октомври.
   
Очакваме Ви на откриването в четвъртък, 17 октомври от 18.30 часа в галерията на ул. "Хан Крум" №8. Повече снимки на: www.largogallery.com .  
                                     
Автор: Нели Вълчева, галерист
17.10.2013 г. 17:25
Посетено: 1290
Етикети: Варна, галерия Ларго, НУИ Добри Христов, изложба-конкурс Есенен пленер 2013
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17848-izlozhba-konkurs-esenen-plener-2013-v-galeriya-largo-varna