Изложби

Vivacom Art Hall открива най-мащабната pin-up изложба в Източна Европа

Самостоятелна изложба на американската фотографска икона Бъни Йегър

Vivacom Art Hall открива най-мащабната pin-up изложба в Източна Европа


◊ СЪБИТИЕТО

Vivacom Art Hall открива най-мащабната pin-up изложба в Източна Европа

Самостоятелната изложба на американската фотографска икона Бъни Йегър ще бъде открита с лекция за бизнеса в изкуството от нейния куратор и личен мениджър

 

На 14 октомври от 19:00 часа във VIVACOM Art Hall ще бъде открита фотографската изложба “Pin-up момичетата на Бъни” на легендарната pin-up фотографка Бъни Йегър. Това е първа по рода си изложба за Източна Европа и включва 50 кадъра, сред които автопортрети на самата Бъни, както и невиждани досега снимки на знакови модели и актриси от 50-те и 60-те години в САЩ.

Легендарната Бъни Йегър е автор на емблематичния кадър с Урсула Андрес и Шон Конъри в първия филм за Джеймс Бонд – „Д-р Но” (1962). Тя е жената, открила легендарните Бети Пейдж, Мария Стингър, Лиза Уинтърс и Джойс Низари. Бъни Йегър ще остане в историята като първата жена, снимала за Playboy и създала едни от най-знаковите корици на списанието, наложила банския костюм тип „бикини“ и изиграла важна роля за еманципацията на жените и сексуалната революция през 20. век в САЩ.

За най-голямото подобно събитие, представящо емблематичния поп културен американски стил в тази част на света, и първото представяне на американската фотографска икона в България, пристигат нейният личен агент Ед Кристин и берлинският куратор Хелмут Шустер, който е организирал първата й изложба в Европа. В 17:00 часа, малко преди откриването на изложбата, двамата специални гости ще изнесат лекция на тема „Бизнесът в изкуството”, в която ще разкрият малко от тайните на занаята – как да организираме изложба, как да работим с агент, да продаваме изкуство и т.н.

Благодарение на организаторите от Sofia Vault и пространството за култура и изкуство на VIVACOM, почитателите на ретро фотографията ще имат възможността да се насладят на изложбата до 27 октомври. Вход свободен.

 


Автор: Vivacom Art Hall
12.10.2013 г. 17:05
Посетено: 1145
Етикети: фотографска изложба, Vivacom Art Hall, pin-up изложба, Бъни Йегър
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17809-vivacom-art-hall-otkriva-nay-mashtabnata-pin-up-izlozhba-v-iztochna-evropa