Изложби

Изложба "Непрекъснатите градове"

Трето издание на ежегодната групова регионална изложба

Изложба "Непрекъснатите градове"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Графит”, съвместно със Сдружението на художниците – Варна и регионалното представителство на Съюза на българските художници представят третото издание на ежегодната групова регионална изложба.

Непрекъснатите градове
11.10. - 03.11.2013 г.

Откриване 11.10., 18:30, бул. "Княз Борис І" 65

След селекция, направена от жури в състав проф. Стоимен Стоилов – председател, Весела Радоева – изкуствовед, член на УС на СБХ, Венцеслав Антонов – председател на СБХ – Варна, Дора Дончева – артистичен консултант и Петра Димитрова – мениджър на галерия „Графит”, до участие в изложбата бяха допуснати 61 автори и 82 произведения в следните категории:

1. Живопис.
2. Работа върху хартия - графика, ръчна хартия, рисунка, акварел.
3. Скулптура.
4. Нови медии / инсталация, обекти, дигитални изкуства, видеоарт, мултимедиа, звукова инстралация, пърформанс и т.н.).
5. Фотография.

Всички включени творби са новосъздадени (не по-рано от 2012 г.) и не са били представяни в други изложби и конкурси на територията на Варна и региона. Те ще бъдат включени в каталог на изложбата, който ще излезе в началото на м. ноември и ще бъде предоставен на библиотеки, културни институции, колекционери и галерии.

По традиция галерия „Графит” ще връчи две годишни награди - плакет и диплом – за цялостен принос и за млад автор до 35 години.

Темата на тазгодишното издание е предложена от куратора Дора Дончева. Идеята да се създаде колективен имагинерен образ на организма на съвременния град, на връзката между паметта и промяната, на символа и скрития диалог, на лекотата и безвремието, на отчуждението и надеждата, на динамиката и спомена, на любовта, удоволствието, страха и размяната са закодирани в заглавието на изложбата. „Непрекъснатите градове” - визуален пъзел на субективния град, местообиталище на духа, на града, като място за случване, преживяване и преминаване.

Изложбата се осъществява с любезното съдействие на строителна компания "Комфорт" и е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година.



Автор:
Галерия "Графит"
Публикация:
11.10.2013 г. 12:03
Етикети:
Посетено:
975
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17803-izlozhba-neprekasnatite-gradove