Изложби

Юбилейна изложба на Константин Вълчев "Отражения" (стъклопластика)

Световноизвестният художник навършва 60 години

Юбилейна изложба на Константин Вълчев "Отражения" (стъклопластика)


◊ СЪБИТИЕТО

На 07.10.2013 г., 18:00 часа в Галерия УниАрт на Нов български университет ще се открие юбилейна изложба на Константин Вълчев "Отражения" (стъклопластика).


Константин Вълчев завършва Академията за изящно и приложно изкуство в Прага през 1987 г. в ателието на проф. Станислав Либенски. Академията в Прага е първото в света висше училище, което предлага обучение в областта на художественото стъкло през 1954 г. и се нарежда сред най-реномираните академии по изкуство. По-късно специализира в  Rosenthal. През 1993 г. е гост-лектор и обучител в Pilchuck glass school, Сиатъл, САЩ. От 1994 г. до 1998 г. е управител на Българския културен институт в Прага.

От 1984 г. има участия в множество национални и международни форуми и доказва качествата си на майстор на съвременното художествено стъкло. Авторът е с над 30 самостоятелни изложби в Европа и САЩ. Член е на Съюза на българските художници, на Съюза на пражките художници (Nove Sdruzeni Prazskych umelcu) и на Международната асоциация на художниците по стъкло (Glass Art Society). Името на Константин Вълчев е едно от най-известните световни имена в сферата на художественото стъкло, неговите изложби са чакани и високо посетени. Включен е в Каталога на европейските художници по стъкло Who is who of European Glass Artists.

В момента е доцент в департамент "Изящни изкуства" на Нов български университет. Живее и работи в Прага и София.

Юбилейната му изложба в галерия УниАрт ще представи над 16 негови произведения от художествено стъкло.

Изложбата ще продължи от 7 до 31 октомври. Входът е свободен!


Автор:
Петя Петкова
Публикация:
03.10.2013 г. 13:00
Посетено:
1773
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17750-yubileyna-izlozhba-na-konstantin-valchev-otrazheniya-stakloplastika