Изложби

Изложба #хаштаг - млади артисти подкрепят донорството

Изложба живопис, монотипия, рисунка и дигитално изкуство

Изложба #хаштаг - млади артисти подкрепят донорството


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба #хаштаг

Откриване: 07.10.2013, Народен театър „Иван Вазов“, 17:30 часа

С изложбата #хаштаг в центъра на София ще бъде открита Седмицата на донорството, която се провежда в от 7 до 21 октомври.

Двадесет авторски пана, посветени на благородната идея на донорството и трансплантацията, ще бъдат показани в продължение на две седмици в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“. С тях група млади български артисти отправят своя апел за по-добра здравна култура без предразсъдъци.

Изложбата, която обединява живопис, монотипия, рисунка и дигитално изкуство, ще бъде придружена от  информационни табла по проблемите на донорството и трансплантацията в България. Събитието е част от Националната кампания в подкрепа на донорството и се осъществява под егидата на Столична община, Министерство на здравеопазването, Изпълнителната агенция по трансплантация и информационния сайт BGDONOR.com.

Седмицата на донорството е организирана по повод Европейския ден на донорството - 12 октомври. Освен в София тя ще бъде отбелязана и в градовете Плевен, Сливен и Бургас. В рамките на седмицата ще бъдат организирани спортни състезания за трансплатирани и диализарани, парад на донорството и вечер на донора, фотоателие, инфо-кът и дискусии по проблемите на донорството и трансплантацията в България.

Автор:
Илина Консулова
Публикация:
02.10.2013 г. 18:15
Етикети:
изложба
Изложба #хаштаг
седмица на донорството
национална кампания в подкрепа на донорството
Посетено:
767
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17736-izlozhba-hashtag-mladi-artisti-podkrepyat-donorstvoto