Изложби

Изложбата "Цветовете на Православието – Полша" гостува в София

Над 200 снимки ще представят едно вълнуващо пътуване сред багрите на Православието в Полша

 Изложбата "Цветовете на Православието – Полша" гостува в София


◊ СЪБИТИЕТО

На 18 септември на Моста на влюбените пред НДК в София се открива фотоизложбата „Цветовете на Православието – Полша”.

Организатори на събитието са международният фотографски сайт ОртФото, Посолството на Република Полша в България, Фондация "Покров Богородичен" и Столична община.

Изложбата се провежда под патронажа на президента на Република Полша господин Бронислав Коморовски и с благословията на Негово Високопреосвещенство митрополит Сава – митрополит на Варшава и цяла Полша.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Над 200 снимки, представени от 57 фотографи, ще поведат гостите на изложбата на вълнуващо пътуване сред багрите на Православието в Полша. През обектива и най-вече през сърцата на фотографите ще видите църкви, религиозни празници и служби, миряни и духовници.

Изложбата е посветена на Полша, но амбицията на организаторите е "Цветовете на Православието" да се превърне в серия от изложби, показващи красотата на Православието по целия свят. Преди гостуването си у нас "Цветовете на Православието – Полша" е представена в Европейския парламент, в Русия и в Румъния, а до края на годината фотографиите ще бъдат показани и в Сърбия и в Черна гора.

Откриването ще бъде предшествано от концерт в църквата "Св. София" на хора към катедралата «Св. Николай» в Бялисток, Полша. Концертът започва в 17 ч., а официалното откриване на изложбата е от 19.00 ч. на Моста на влюбените до НДК.

***

Сайтът ОртФото (www.orthphoto.net) е уникално място в интернет, създадено от професионални фотографи и любители, които искат да споделят снимките си, показващи красотата на Православието в целия свят. На сайта има повече от 65 хиляди снимки от над 70 страни - от Бразилия и Китай до Сърбия и Уганда. Сайтът е достъпен на 10 езика, включително на български. ОртФото е място, където не само можете да споделите свои снимки, но и да се запознаете с религиозните традиции и обреди в православните страни по света, да научите нови неща за различни култури и архитектурни традиции, да видите известни личности, свързани с Православието от всички краища на земята.

Фондация "Покров Богородичен" е българска неправителствена oрганизация, създадена през 1994 г., работеща по образователни, издателски, социални и медийни проекти, свързани с православното християнство.



Автор:
Организаторите
Публикация:
14.09.2013 г. 16:29
Етикети:
Посетено:
1339
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17603-izlozhbata-tsvetovete-na-pravoslavieto-polsha-gostuva-v-sofiya