Изложби

Осма изложба от проекта "Събудете стените си"

Колективна изложба в Тауърс Галери

Осма изложба от проекта "Събудете стените си"


◊ ПОКАНА

Имамe удоволствието да ви поканим на
осмата изложба от проекта "Събудете стените си"
 
Мястото: Тауърс Галери, в Софарма Бизнес Тауърс
Дата: 14 август 2013 г. в 19:00 часа

Лято е и ако все още не сте се насладили на експлозии от емоции, цветове и срещи с интересни хора или пък отпуската вече е зад гърба ви и ви липсва онова особено настроение на безбрежност, то Art Rental ви предлага всичко накуп и то тук, в София.

На 14 август 2013 г., партито за официалното откриване на изложбата „Събудете стените си“ 8 отново е в Galery Towers. Арт пространството в Софарма Бизнес Тауър ще се превърне в своеобразен хавайски бар с чудни цветя и коктейли с чадърчета, а истинското богатство от багри и изящество се подразбира. Страстта и наситеността на емоции, които творците са вложили в своите картини ще ви оставят без дъх – това е гарантирано!

Музикалният старт на осмата част от превърналия се в традиция проект пък ще постави 18-годишната Preyah, която познаваме от участието й в X Factor. По собствените й думи, певицата, родена в София „задоволява глада на българската публика за соул, джаз и фънк музика заедно с музикантите от Preyah & Smooth. „Ще чуете няколко авторски песни и кавъри на известни парчета. Просто бъдете с нас на откриването тази сряда,“ казва загадъчно красавицата.

Другата голяма изненада на вечерта е художничката Нина Колева. Тя е живяла 17 години на един романтичен гръцки остров, където черпила своето вдъхновение от невероятната пъстрота от туристи, които срещала ежедневно. Нина имала артистичен бар на плажа, където излагала своите картини, както и тези на местни и чужди художници. Преди около три месеца талантливата дама се завърна в България, за да роди своята трета дъщеричка.

Другите автори в настоящия „Събудете стените си“ са: Григор Велев, Никола Колев, Нина Златева, Anurada Thakur, Ангел Гешев, Калина Тонева, Таня Колева, Елица Цветкова, Валери Фердинандов, Симеон Кръстев и Веселин Вакрилов.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА "СЪБУДЕТЕ СТЕНИТЕ СИ"

Нетрадиционният проект представлява поредица от колективни изложби на български и чужди автори. Организатор е Art Rental. Начинанието има за цел да изведе изкуството сред хората и да им представи съвременните автори в сферата на изобразителното, приложното и фотографското изкуство.

„Всеки месец предлагаме разнообразна палитра от имена, стилове, техники и формати. Представяме тези изложби в едно нестандартно за изкуство пространство, за да разчупим елитарната рамка и да приканим всеки да поиска да се докосне до него. И тъй като не бихме искали да подценяваме публиката, подбираме и предлагаме автори със собствен стил и качества, които да възпитават вкуса към естетика или най-малкото да предизвикват отношение. С този проект отправяме една провокация към всички творци, ценители и не ценители на изкуството, които са отворени към нови възможности, пространства и концепции да усетят магията на тази експериментална комбинация“, казва Деси Димова, сама по себе си артистична натура, и организаторка на проекта.


Автор:
Виолета Цонкова
Публикация:
14.08.2013 г. 14:00
Посетено:
1355
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17474-osma-izlozhba-ot-proekta-sabudete-stenite-si