Изложби

"Стълбата" - изложба живопис на Кирил Митовски в галерия "Le Papillon"

Първа самостоятелна изложба на художника в град Варна

"Стълбата" - изложба живопис на Кирил Митовски в галерия "Le Papillon"


◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Le Papillon", Варна
представя

"Стълбата" - изложба живопис на художника Кирил Митовски

Откриване на изложбата на 12 август 2013 г. от 19:00 ч. в изложбената зала на галерията във Варна на ул. „Драгоман“ 12 (до Куклен театър).

Сред наситената програма от културни събития през месец август и в надпреварата за внимание към гражданите и гостите на града, предстои ни среща с един много интересен български художник, Кирил Митовски. Това е първата му самостоятелна изложба в град Варна и със сигурност ще предизвика вашия интерес. Автор, който дълги години рисува картини в стил магически реализъм и сюрреализъм за френски, немски и гръцки колекционери, много добре приет и от българските почитатели на изящните изкуства, сега ще покаже пред варненска публика най-новите си фигурални композиции.
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА И АВТОРА

Изкуството, което създава има адресат и това е разбиращата публика, тази, която интуитивно е надскочила стереотипи и регионална обремененост, доверила се на инстинктите си, свежестта на сетивата, и любопитството към откривателството. В стила му на рисуване ще забележите чистота на линиите и стилизация на изображението, балансирана с концентрация и наситеност на композициите в картините. Разглеждайки произведенията му трябва да сме отворени да ги тълкуваме, няма поставени граници за нашето въображение. Плетеницата от обекти и сюрреалистични образи, които рисува, формират приказен свят, подхранващ нашата фантазия и подканващ по асоциативен път зрителя към създаване на истории.
             
За Кирил Митовски изкуството е неговото призвание, а страстта му са моторите. И това не е клиширан израз, а път, който извървява още от детството, когато учи в специализирано училище по керамика и стъкло, специалност "Декорация".

Роден през 1966 г. в София, художникът е участвал в общи изложби в България, Германия и Франция, и самостоятелна изложба през 2006 г. в галерия "Париж", София.                                

1992-2000 г. рисува в сюрреалистичен стил за колекционери в Париж, Франция 
1998-2002 г. в Мюнхен, Германия                  
2004 - галерия Париж, София, България
2005 – Мюнхен, Германия 
2005-2012 - галерия "Париж", София, България 


Автор:
Арт галерия Le Papillon
Публикация:
12.08.2013 г. 19:13
Посетено:
2649
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17470-stalbata-izlozhba-zhivopis-na-kiril-mitovski-v-galeriya-le-papillon