Изложби

Фотоизложба "Подбрана колекция от Международен фотографски салон Варна"

Изложба на открито - входа на Морска градина - Варна

Фотоизложба "Подбрана колекция от Международен фотографски салон Варна"


◊ СЪБИТИЕТО

Официално откриване на фотоизложба на открито
"Подбрана колекция от Международен фотографски салон - Варна, 2003-2013"

05 август от 18.30 ч.
вход на Морска градина - Варна (слънчевия часовник)


За нас е удоволствие да представим пред Вас най-доброто от десетте издания на Международен фотографски салон - Варна! Фотоизложбата на открито, организирана с подкрепата на Община Варна, е част от кандидатурата на град Варна за Европейска столица на културата през 2019 г.


◊ ДУМИ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

През тази година начинанието, започнало през 2003 г. като форум за българските любители на фотографското изкуство, празнува своя 10-ти рожден ден! Само за сравнение – през първото издание на Международен фотографски салон 2003 г, участниците са общо 70 фотографи от България, през 2013 г. участниците вече са 461 от 64 държави!

Международен фотографски салон Варна не е тематичен салон, участниците могат да кандидатстват с фотографии на избрана от тях тема, без да се ограничават от предварително зададена тема, като представените фотографии се класират в три категории: черно-бяла фотография, цветна фотография и компютърно-обработена фотография.

Надяваме се, че нашата подбрана колекция ще Ви хареса и ще предизвика желание и у Вас да се отдадете на прекрасното изкуство на фотографията! Запечатайте и вие неповторимия свят около Вас! Очакваме Ви догодина като участник в Седмия международен фотографски салон Варна 2014!

Бихме желали да поднесем искрените си извинения на участниците от десетте салона до момента, които не намериха място в тази изложба. Ограничението в пространството, за съжаление, ни позволи да експонираме само 259 фотографии,  а творбите, които заслужават да бъдат видени от толкова широка публика, са много, много повече.

Вашето мнение е важно за нас! Ще се радваме, ако споделите с нас както впечатленията си от изложбата, така и идеи за културни мероприятия, които да бъдат организирани в подкрепа на кандидатурата на гр. Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. Благодарим предварително!

С уважение,
Иван Германов - Президент на Международен фотографски салон Варна
Пламен Михайлов - творчески ръководител на проекта.
Автор:
Публикация:
02.08.2013 г. 07:38
Етикети:
фотоизложбафотография
Фотографски салон Варна
Посетено:
1416
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17442-fotoizlozhba-podbrana-kolektsiya-ot-mezhdunaroden-fotografski-salon-varna