Изложби

Vivacom Art Hall с две изложби на Sofia Design Week

В Телефонната палата ще бъдат представени "Нова българска типография" и "Байтове свобода" на Пламен Бончев и София Бурхарди

◊ СЪБИТИЕТО

От 21 до 30 юни Vivacom Art Hall ще бъде домакин на две изложби, част от програмата на международния фестивал за дизайн и визуална култура Sofia Design Week.

Изложбата „Нова българска типография“ на куратора Кирил Златков е един от акцентите на тазгодишния фестивал, а мултимедийната инсталация „Байтове свобода“ ще бъде представена именно в Телефонната палата, тъй като  разисква основни въпроси, свързани с телекомуникациите и свободата на словото в интернет.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБИТЕ

„Нова българска типография“ е една от най-мащабните изложби в сферата на графичния дизайн у нас. Куратор на събитието е Кирил Златков - художник с дългогодишен опит в сферата на визуалните изкуства – графичен дизайн, илюстрация, калиграфия, шрифт и др. Освен самостоятелни изложби, авторът има и участия в различни общи изложби, биеналета и триеналета в страната и по света.

Част от артистите, чиито творби ще бъдат представени, са доцент Илия Груев, Филип Попов (златен медалист от San Francisco International Wine Competition), както и голяма част от управителния съвет на Art Directors Club Bulgaria. В рамките на събитието, което ще приключи на 30 юни, посетителите ще могат да се насладят и на нови български артисти, занимаващи се с калиграфия и дизайн на нови шрифтове – Косьо Кокаланов, TypeDepot и Иван Христов.

Второто събитие е на артистите Пламен Бончев (България) и София Бурхарди (Дания), които живеят и работят в Берлин и ще представят мултимедийна изложба, изследваща метаморфозите на традиционните медии в контекста на глобализацията и все по-бързо развиващата се технологична среда. Различни творчески похвати, интервюта и видеоматериали се вплитат в творческа инсталация, която разширява представата ни за миналото на българската микроелектронна индустрия и повдига общовалидни въпроси за онлайн свободата, променящата се медийна среда, етиката и легитимността на наличната в интернет информация.

Изложбите ще бъдат открити на 26 юни от 19:30 часа, а три дни по късно – на 29 юни от 11:00 часа, Кирил Златков ще изнесе лекция за тенденциите в типографията и графичния дизайн.

 
Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
23.06.2013 г. 17:04
Етикети:
лекциямултимедияКирил ЗлатковSofia Design WeekизложбиVivacom Art Hall
София Бурхарди
Пламен Бончев
Байтове свобода
Нова българска типография
Посетено:
1181
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17288-vivacom-art-hall-s-dve-izlozhbi-na-sofia-design-week