Изложби

Дизайнерска мода във въздуха на Sofiа Design Week

Glossary Depot представя колекция на Николай Божилов

◊ СЪБИТИЕТО

На 21 юни в арт пространството за старинни френски мебели Glossary Depot ще стартира авторската изложба на моделиера Николай Божилов. На тазгодишните призове за мода той спечели „Златна игла“ за най-добър млад дизайнер на България, а през 2010-та година прочу страната ни в британската модна столица Лондон с това, че  спечели световния дизайнерски конкурс Triumph Inspiration Award. Пърформансът е част от програмата на фестивала Sofia Design Week.

В бившето хале на Централна софийска митница дизайнерът е разположил своите стилни дрехи върху манекени, висящи от тавана. Разчупената концепция е по идея на самия автор, а арт обстановката на антикварния шоурум допълнително усилва въздействието. Изложбата ще продължи в рамките на Sofia Design Week до 28 юни.

Представянето на дизайнера е част от практиката на Glossary Depot да отдава пространството си за изява на млади и прогресивни автори, съчетавайки техните виждания за изкуството в нашумелия архитектурен Industrial look.

Представянето на моделите на Николай Божилов ще започне на 21 юни, а желаещите да го видят на живо могат да го сторят на адреса на Glossary Depot: София, улица „Веслец“ 84, зад Митницата до Централна автогара.


Автор:
Glossary Depot
Публикация:
21.06.2013 г. 10:16
Етикети:
арт новиниизложба
Sofiа Design Week
дизайнерска мода
Николай Божилов
Glossary Depot
Посетено:
955
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17274-dizaynerska-moda-vav-vazduha-na-sofia-design-week