Изложби

Галерия "Артур" представя "Слънчеви послания" - живопис

Изложба на Силви Басева, Дарина Янева, Андрей Янев, Петър Савов

Галерия "Артур" представя "Слънчеви послания" - живопис


◊ ПОКАНА

Галерия "Артур" има удоволствието да ви покани на откриване на изложбата „Слънчеви послания” – живопис, изложба на Силви Басева, Дарина Янева, Андрей Янев, Петър Савов

Откриване – 18.06., вторник, 18.30 часа,
Галерия "Артур", София, пл. "Журналист", ул. "Цанко Церковски" 36

Изложбата ще продължи от 18.06.2013 до 06.07.2013 г.

             
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Артур” представя „Слънчеви послания” – съвместна изложба живопис на Силви Басева, Дарина Янева, Андрей Янев и Петър Савов. Обединява ги дългогодишно приятелство, но и общото преклонение към Природата – вдъхновител и творец.
             
Подбраните творби в експозицията са работи от ежегодно провеждания пленер „Художници, Балчик, Любов”, осъществен като проект от авторите със съдействието на община Балчик. Наименованието на пленера е и символичен анонс за съвместната им изява  в настоящата изложба.
             
Пейзажът не е само уловен миг или състояние на природата. Късчетата реалност, проникнали в съзнанието на твореца и преминали през личната изразност и цветоусещане, различна техника и интерпретация, подчертават индивидуалността, но изграждат и цялостна картина за общо преживяване. Времето спира в миговете на сливане на природата с твореца.
               
Сред вълшебните градини на Двореца край Балчик, в стапящата се синя граница между море и небе, в дългите сенки на кипарисите, проблясва слънчевата светлина. Четирима изявени творци посрещат лятото в галерия „Артур”със своите „Слънчеви послания”.


Автор:
Поли Банкова-Манева, галерия "Артур"
Публикация:
17.06.2013 г. 09:22
Посетено:
1307
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17245-galeriya-artur-predstavya-slanchevi-poslaniya-zhivopis