Изложби

Съвременно южнокорейско изкуство във Vivacom Art Hall

Изложбата е част от фестивала Дома Арт Фест "Пулсът на Южна Корея"

Съвременно южнокорейско изкуство във Vivacom Art Hall


◊ СЪБИТИЕТО

От 31 май до 9 юни VIVACOM Art Hall ще бъде една от основните локации на Дома Арт Фест 2013, представяйки изложба на съвременно южнокорейско изкуство. Експозицията ще включва произведения на едни от най-ярките творци от страната на утринната роса.

По време на откриването на 31 май от 18:30, ще бъде представен танц на пътуващото корейско семейство Те-Донг Самулнори. На събитието ще присъства и световноизвестният певец, композитор, дизайнер на костюми и пърформър Йозмит, който ще представи една от впечатляващите си рокли в залата на Телефонната палата. Входът за събитието е свободен.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Кураторът на фестивала Хо Ган е подбрал за изложбата във VIVACOM Art Hall творби на значими артисти като художника Ю Сонг Ха, художника И Йонг Дже, художника Ким Донг Джин, графичния дизайнер Пак Йон Дже, художничката Чой Мюнг Ок и художника Со Дже Хюнг.

Първото издание на ежегодния международен фестивал Дома Арт Фест, посветено на съвременното южнокорейско изкуство и култура е под насловa "Пулсът на Южна Корея" и ще посрещне в София 15 корейски артисти. В програмата на фестивала са включени още работилници и ателиета от различните жанрове на изкуствата, лекции, дискусии, срещи с артисти, кино прожекции, корейска поезия и музика, танци, различни игри и представяния.

Изложбата на Дома Арт Фест е третото поредно събитие, което представя азиатско съвременно изкуство във VIVACOM Art Hall този сезон в духа на усилията на телекома да улеснява достъпа на българската публика до значимата световна култура в момента.



Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
29.05.2013 г. 13:54
Етикети:
арт новиниЮжна КореяизложбиVivacom Art Hallсъвременно източно изкуство
Пулсът на Южна Корея
фестивал Дома Арт Фест
азиатско съвременно изкуство
Посетено:
1163
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17115-savremenno-yuzhnokoreysko-izkustvo-vav-vivacom-art-hall