Изложби

Презентация на Слав Недев в ИСИ - София

Изкуството като кауза

Презентация на  Слав Недев в ИСИ - София
Слав Недев, Биотоп IX


◊ ПОКАНА

Институтът за съвременно изкуство – София

ви кани на презентацията на

Слав Недев:

Международен арт фестивал Катманду 2012
Земя | Тяло | Съзнание


Галерия ИСИ - София, 20 май 2013 (понеделник), 18.30 ч.
бул. "Васил Левски" 134 (вход откъм ул. Екзарх Йосиф)


Международният арт фестивал Катманду е най-голямото международно арт събитие в Непал, което се провежда на три години от Siddhartha Arts Foundation. Всяко издание има различна тема и цели да събере съмишленици в съвременно естетическо преживяване, като обвърже изкуството със социална кауза.

Мисията на Фестивала е да утвърди Непал в глобален план като сцена за съвременно изкуство, да създаде условия за взаимодействие и обмен между чуждестранни и местни художници, и да използва изкуството като платформа за критична рефлексия и за изостряне на обществената чувствителност.

Във второто издание на фестивала, проведено под наслов Земя | Тяло | Съзнание (25 ноември – 21 декември 2012), художници от 31 страни разглеждат проблеми, свързани с урбанизацията, водните ресурси, екологията, храната, природните ресурси и биоразнообразието, които оказват влияние върху климатичните промени и увреждането на околната среда.

Слав Недев е сред участниците във второто издание на фестивала в Катманду, Непал. Представя принтове – визуализации на проекта „Биотоп”: инсталация в градска среда, свързана със свръхконсумацията и свръхпродукцията на отпадъци в съвременното общество. Участва в семинар с презентация на проекта.
 
В ИСИ – София Слав Недев ще разкаже за Фестивала в един от най-високо разположените градове на света, за самия град Катманду, за начина, по който се изграждат отношенията между съвременното изкуство и традицията в това екзотично и магнетично за европейците място.



Автор:
ИСИ - София
Публикация:
18.05.2013 г. 14:38
Етикети:
арт новинисъвременно изкуствопрезентацияСлав Недев
Международен арт фестивал Катманду 2012
Посетено:
1334
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/17049-prezentatsiya-na-slav-nedev-v-isi-sofiya