Изложби

Изложба "Материал, форма, образ" на Димитър Хинков

Изложба в Зала "Средец" на Министерството на културата

Изложба "Материал, форма, образ" на Димитър Хинков


◊ ПОКАНА

Имаме удоволствието да Ви поканим на изложбата "Материал, форма, образ" на художника-артист Димитър Хинков. Експозицията можете да посетите от 12 май 2013 в Зала „Средец” на Министерство на културата. Официалното откриване  ще се състои на 16 май 2013 година (четвъртък) от 18:30 часа.

Картините са изработени с новаторски техники на смесване на нехарактерни за стила материали. Основата на творбите, тяхната пластичност, композиция и цветове може да се определят като провокативни и смели, а автора - като инициатор на нови тенденции в рисуването.

Куратор на проекта е проф. Ружа Маринска, а изложбата ще бъде представена от проф. Николай Майсторов. Партньори на събитието са Министерството на културата и „Ротари клуб София – Витоша”. След представянето в България, експозицията заминава за Париж, където ще бъде изложена в Българския културен институт и ще бъде включена в календара на Есенния салон на изкуствата през октомври 2013-та.

Очакваме Ви на 16 май от 18:30 часа в Зала „Средец” в Министерство на културата на бул. „Александър Стамболийски” №17 в София.


◊ ЗА АВТОРА

Димитър Хинков е завършил живопис в Национална художествена академия. Специализира в "Cite Internetional Des Art" в Париж. Има  реализирани над 40 самостоятелни изложби, сред които в София, Париж, Вашингтон, Ню Йорк, Мадрид, Флоренция. Взема участие в над 50 общи експозиции на пет континента. Награждаван е три пъти със званието "Най-добър млад автор" на "Cite Internetional Des Art" 1998 година в Париж, на галерия "Цар Освободител" в София през 2000 година и на галерия "Електра" през 2002 година в Мадрид, номиниран е за наградата за живопис на „Алианс съвременно изкуство” 2012. В момента разработва докторантура в Нов български университет.


Автор:
Грета Петрова
Публикация:
12.05.2013 г. 13:09
Посетено:
1877
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16980-izlozhba-material-forma-obraz-na-dimitar-hinkov