Изложби

Изложба "Students feat. Professors" в галерия "Дебют"

Част от честванията на 125-годишнината от основаването на СУ "Св. Климент Охридски"

Изложба "Students feat. Professors" в галерия "Дебют"


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба "Students feat. Professors"

Откриване: 7 май, 18.00 часа
галерия "Дебют", бул. “В. Левски” 62


Изложбата "Students feat. Professors", която се открива в галерия "Дебют", обединява студенти, докторанти и преподаватели от специалност "Изобразително изкуство" в СУ "Св. Климент Охридски" и е част от програмата по честванията на 125-годишнината от основаването на Университета.


ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Тази изложба, в която водещите преподаватели проф. д-р Стефан Алтъков ("Живопис и цветознание"), проф. Буян Филчев ("Графика и технологии"), проф. д-р Бисера Вълева ("Рисуване и композиция"), проф. д-р Орлин Дворянов ("Неконвенционални форми"), доц. д-р Анна Цоловска ("Скулптура и художествени конструкции") и доц. Лаура Димитрова ("Декоративни изкуства и комбинаторика") застават редом със своите студенти, демонстрира многоликостта на специалност "Изобразително изкуство" и атмосферата на творческа свобода.

В изложбата присъстват и Майя Чолакова, Снежина Бисерова и Светлозар Петков - художници, завоювали авторитет, които са част от екипа на специалността.

Студентите, избирайки специалност "Изобразително изкуство", получават възможност да се подготвят не в тясно специализиран профил, а напротив - в широк спектър от художествени дисциплини. Наред с овладяването на техническото майсторство, се прилагат и експериментални подход. Младите хора, които учат в тази специалност, имат възможност да погледнат към определен художествен проблем от различни ъгли, да пробват различни похвати.

Изложбата "Students feat. Professors" в галерия „Дебют“ е белязана от атмосферата на творческа свобода и бягство от шаблона, които са крайна цел на съвместната работа на студенти и преподаватели в специалност "Изобразително изкуство" в СУ "Св. Климент Охридски".

Изложбата се организира с любезното съдействие на Банка Пиреос.

Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
01.05.2013 г. 16:53
Посетено:
1771
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16927-izlozhba-students-feat-professors-v-galeriya-debyut