Изложби

ArtUP! - Медийни изкуства в България, Гърция и Турция. Изложба PARABOLE.III

29.04.2013, София, Гьоте институт

ArtUP! - Медийни изкуства в България, Гърция и Турция. Изложба PARABOLE.III
На сн.: Весела Михайлова (България), Вероника Крен (Австрия) / Acidable / Звуков пърформанс / 2012

◊ СЪБИТИЕТО

ArtUP! – Медийни изкуства в България, Гърция и Турция, проект на Гьоте институт в трите страни, представя PARABOLE.III – следващото от поредицата събития в рамките на изложбата PARABOLE.

След откриванията на
PARABOLE.I в София и PARABOLE.II в Русе, PARABOLE.III се връща в Гьоте институт София.

Откриването на изложбата е на 29 април 2013 от 18 часа.

Програма:

. Лайф звуков пърформанс „Acidable“ на Весела Михайлова (България) - съвместна работа с Вероника Крен (Австрия)

. Прожекция на избрани видео арт творби, създадени по време на уъркшопа "Zeitraffer / Time-lapse" [10.04. - 14.04.2013], с водещ Венелин Шурелов, осъществен в сътрудничество с Националната художествена академия София.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата PARABOLE представя 15 художници от България, Гърция и Турция с техни избрани творби, в няколко изложби в България и във виртуална изложба на платформата ArtUP!.

В тази групова изложба, медийните художници от трите страни, изследват новите локални градски  легенди, които целят да породят широка критическа рефлексия върху миналото, да изобразят съвремието, изпълнено с движение, миграции и кризи, както и да изследват бъдещите перспективи в региона.

PARABOLE се разгръща в серия от изложби в София (Гьоте институт и the fridge), Русе (Дом Канети), Пловдив (Баня Старинна) и във Варна (contemporary space), между 16 април и 25 юли 2013.

Автор:
Павлина Младенова
Публикация:
25.04.2013 г. 10:16
Посетено:
1150
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16894-artup-mediyni-izkustva-v-balgariya-gartsiya-i-turtsiya-izlozhba-parabole-iii