Изложби

Френски шансони и живописни интерпретации в Тауърс Галери

Със специалното участие на "Ginger Groove"

Френски шансони и живописни интерпретации в Тауърс Галери


◊ СЪБИТИЕТО

В сряда, 17 април от 19.00 ч. галерията на Арт Рентал в Софарма Шопинг Център ще се превърне в бохемски квартал от Париж. Четвъртото издание на проекта "Събудете стените си!" ще покаже интерпретациите на наши български художници по произведения на световно известни автори. От Wonderland Events са се постарали декори и атмосфера тип „Мулен Руж” да разчупят обичайното пространство на галерията.

Художниците, включили се в четвъртото издание на проекта са Георги Янчев-Графа, Пламен Господинов, Любомир Кацаров, Иван Русев, Веселин Вакрилов, Стоян Павлов, Силвия Павлова, Аменун Женева, Илиана Иванова, Симеон Халачев, Петър Чиновски, Симеон Кръстев, Александър Константинов.


◊ И ОЩЕ

Специалната изненада на вечерта ще бъде коктейла от френски шансони, поднесени от трио "Ginger Groove". Триото се сформира преди година и успява да привлече многобройни фенове на акустичната музика. Пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на групата и пречупени през ярка индивидуалност тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук. За себе си музикантите  казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса нова и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Групата има зад себе си редица участия в  музикални фестивали, концерти и редовни изяви на софийската клубна сцена.

Почитателите на френската музика могат да се запознаят отблизо с "Ginger Groove" в сряда в Тауърс Галери при вход свободен, а в петък 19 април ще имат възможността да чуят целия концерт „Музика под небето на Париж” в Studio 5.

Концертът представлява специална селекция от шансони, суинг и боса нова, в изпълнение на франкофоните на българската музикална сцена - "Ginger Groove". Събитието е  вдъхновено от града на любовта – Париж и включва емблематични песни на звездите на музикалната сцена - Едит Пиаф, Силви Вартан, Бриджит Бардо. Публиката ще може да се наслади на мелодии, съпътствали живота във френската столица от 30-те години на XX век до днес в изпълнение на китара, контрабас, перкусии и вокал. Ще прозвучат някои от най-обичаните песни - "Les Champs Élysées", "La Vie En Rose", "La Plus Belle Pour Aller Danser". Красивата приказка ще разкажат Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара), Влади Михайлов (контрабас) и специалния гост - перкусионистката Смила Стоева.

. Четвъртото издание на проекта "Събудете стените си" се реализира с любезната подкрепа на "Здравословен живот", Вива Кетъринг и Меджикленд. Откриването е с вход свободен на 17 април (сряда) от 19.00 ч. в Таъурс Галери, ет. 2 в Търговски център – Софарма Бизнес Тауърс, метростанция "Г. М. Димитров".




Автор:
Мирела Караджова
Публикация:
16.04.2013 г. 12:32
Посетено:
1349
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16812-frenski-shansoni-i-zhivopisni-interpretatsii-v-tauars-galeri