Изложби

"Пастелно" - изложба на Енил Енчев в галерия "Артамонцев"

Изложба живопис

"Пастелно" - изложба на Енил Енчев в галерия "Артамонцев"


◊ СЪБИТИЕТО

"Пастелно"
Изложба на Енил Енчев в галерия "Артамонцев"

4 април - 14 април 2013


Платната на Енил Eнчев предават чувството за докосване до изтънчена естетика на форми, пространства, гами и движения в имагинерен свят, синтезиран от верен усет за баланс между елементи на минималистично-поетична образност и една особена, рядка и умело намерена “гравитация” на цвета в своите композиции.

Широката гама на професионалните и творчески увлечения на Енил Енчев са типична илюстрация на възможностите и предизвикателствата, пред които се оказва изправена съвременната индивидуална креативност в ера на масовите комуникации. На фона на практическата неограниченост на информация и технически възможности авторът успява, с консервативните средства на традиционната нефигуративна живопис, да визуализира духовно-емоционалния паралелен свят на нашата изложена на рискове пост-индустриална действителност.
Филип Зидаров


◊ ЗА АВТОРА

Енил Енчев е български архитект, музикант и художник, роден в Пловдив на 2 април 1961. От малък чиракува на дядо си Илия Маринов, художник и педагог. Учи рисуване при художниците Иван Поповски, Джовани и Борис Дочев. След гимназията, лятото на 1979 кандидатства графика в НХА и архитектура във ВИАС, където завършва през 1987 г. В студентските си години е съосновател на група „Атлас“ и до 1988 г. пише много от песните на групата.

Автор:
Галерия "Артамонцев"
Публикация:
03.04.2013 г. 13:11
Посетено:
1753
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16693-pastelno-izlozhba-na-enil-enchev-v-galeriya-artamontsev