Изложби

Фокус върху съвременното азиатско изкуство във Vivacom Art Hall

Три поредни изложби на съвременно източно изкуство ще бъдат представени тази пролет

Фокус върху съвременното азиатско изкуство във Vivacom Art Hall


◊ СЪБИТИЕТО

Тази пролет Vivacom Art Hall поставя фокус върху съвременното азиатско изкуство и в периода от април до юни ще представи три поредни изложби на съвременни творци от Изтока. След бума на азиатските икономики в световен мащаб, източната култура добива все по-голяма популярност в целия свят. Трите последователни събития ще представят различните гледни точки на успешни съвременни творци от Китай и Южна Корея в България.
 
• Сезонът на азиатското изкуство във VIVACOM Art Hall ще бъде открит на 1 април в 18 часа с едноседмичната изложба „Цветовете на Корея“ на Анна Ким, съпруга на Посланика на Република Корея у нас. Изложбата ще представи традиционна корейска живопис и ще бъде отворена за посетители до 7 април. Анна Х. Й. Ким е родена в Сеул, но е живяла в Париж, Брюксел, Мадрид, Мексико, където е изследвала съвременното изкуство, оказало трайно влияние върху творчеството й.
 
• В средата на април следва основният фокус в програмата за сезона - мащабната изложба "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство", с която ще бъде открит тазгодишният фестивал Sofia Contemporary. Това е първата световно значима пътуваща експозиция на китайско съвременно изкуство в Източна Европа, която ще бъде показана за първи път в София в периода 15 април - 29 май и след това ще обиколи Европа. Нейният куратор Син Донг Ченг е избрал 41 имена от най-добрите представители на китайското съвременно изкуство, които използват широка гама от медии и жанрове и са напълно различни по отношение на изпълнението в сравнение с традиционните художествени средства.

• Последното за сезона събитие във VIVACOM Art Hall, посветено на Изтока, ще бъде част от фестивала DOMA ART FESTIVAL, който в първото си издание ще представи съвременното изкуство на Република Корея. Като част от фестивала в Телефонната палата ще гостуват едни от най-добрите съвременни южнокорейски автори - художници, скулптори, фотографи и пърформъри, които в рамките на 10 дена ще представят своите творби и ще проведат лекции, дебати и уъркшопи с участието на български артисти, любители и професионалисти.



Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
29.03.2013 г. 13:43
Посетено:
1282
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16674-fokus-varhu-savremennoto-aziatsko-izkustvo-vav-vivacom-art-hall