Изложби

Театралният плакат в колекцията на "СОЦМУЗ"

Изложба в "Contemporary space" – Варна

Театралният плакат в колекцията на "СОЦМУЗ"


◊ СЪБИТИЕТО

Театралният плакат в колекцията на „СОЦМУЗ“  
                
Изложба в „Contemporary space” – Варна

Програма:
. 02 март (събота), 19:00 ч. - откриване;
. 03 март (неделя), 17 ч. - "Неволи и сполуки на българския театрален плакат през третата четвърт на XX век" – лекция с водещ Димитър Трайчев

Изложбата представя някои от най-силните постижения на българския театрален плакат от 70-те и 80-те години на миналия век, когато българската плакатна школа получава международно признание и се нарежда сред водещите в света. Колекцията включва 30 плаката на художниците Асен Старейшински, Людмил Чехларов, Димитър Тасев, Огнян Фунев, Димитър Трайчев и Ралица Станоева, подбрани от колекцията на Виртуалния музей на графичния дизайн от времето на социализма – СОЦМУЗ (www.socmus.com).

Това е втората изложба в рамките на проекта СОЦМУЗ, представящ различни области от българския графичен дизайн от времето на социализма. Изложбата ще бъде открита на  02 март в присъствието на двама от авторите на проекта Никола Михов и Валери Гюров. На следващия ден художникът Димитър Трайчев лично ще разкаже на публиката за неволите и сполуките на българския театрален плакат.

Място:
Contemporary space, Варна
ул. “Марко Балабанов” 23
Работно време: от вторник до неделя: 10:00-22:00 ч.

За контакти:
contact@socmus.com

Автор:
SOCMUS
Публикация:
28.02.2013 г. 21:14
Посетено:
1293
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16449-teatralniyat-plakat-v-kolektsiyata-na-sotsmuz