Изложби

Благотворителна изложба на Александър Ангелов в галерия "ЛИК"

Галерия "ЛИК" дава възможност на Алекс да оздравее!

Благотворителна изложба на Александър Ангелов в галерия "ЛИК"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “ЛИК”
представя

Александър Ангелов

Благотворителна  изложба - 20.02.2013 г.


Откриване – 20.02., сряда, от 18.30 ч.
ул. ”Лайош Кошут” №37

Галерия “ЛИК” дава възможност на Алекс да оздравее!

Нека всички, които имат сърца в гърдите си, да протегнат ръка на талантливия малък художник! Да дадем шанс на едно от децата на България да има нормален живот! И нека Алекс да може да излезе от дома си, да види и да нарисува нашия прекрасен свят!

Картините на малкият художник ще се продават с благотворителна цел, на цена от по 100 лв.

Галерията благодари за участието на фолклорна формация „Кипри“ с ръководител Илияна Найденова.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АЛЕКСАНДЪР
 
Александър е роден на 14.01.1997 г. в гр. Кюстендил. До навършване на 7-годишна възраст, Алекс е съвсем нормално, жизнерадостно дете, както повечето му връстници, с много приятелчета в детската градина и след това в училище.

Родителите му започват да наблюдават промяна в походката му. След консултация с ортопед-травматолог в София, се установява, че проблемьт не е само ортопедичен, но също така и неврологичен. ДНК-анализът, направен в последствие не показва генетичен дефект. Междувременно е препоръчано да се направи операция за удължаване на Ахилесовите сухожилия, което е единственият видим проблем, но за съжаление тази операция  има отрицателен ефект! След нея, детето започва рязко да наддава тегло, което усложнява състоянието му и довежда до пълно обездвижване.

От 02.2005 г. Алекс не е стъпвал на краката си!

В момента не се предлага никакво адекватно лечение на това заболяване  в България! Преди две години се свързват с клиника в Израел, която провежда експериментално лечение с доста добри резултати. Съответно това лечение не се финансира от нашата здравна система, тъй като се води експериментално, независимо от постигнатото видимо  подобрение.

До момента са провели 4 курса на лечение, като резултатите са много добри. Лекарите в Израел също са много доволни и дават надежда, че един ден той отново ще се изправи на крака!

В момента Александър е ученик в езикова гимназия (индивидуална форма на обучение) и постига отлични резултати в обучението (успехът му е 6.00) и най-вече в изучаването на чужди езици.

Другата му голяма страст винаги е била рисуването. Още преди години той има спечелени награди от национални конкурси по рисуване и сега вече, с укрепването на ръцете, започва да твори чудеса върху платната. Тази му страст се превръща и в главен източник на средства за лечение, защото  едно средностатистическо българско семейство, не може да си позволи разходите свързани с лечението на детето.

Автор:
Галерия ЛИК
Публикация:
17.02.2013 г. 16:43
Посетено:
1896
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16372-blagotvoritelna-izlozhba-na-aleksandar-angelov-v-galeriya-lik