Изложби

Изложбата "Дунав – брегове и пристанища" гостува във Военноморския музей

24 творби, подбрани от фонда на Художествената галерия в Русе

Изложбата "Дунав – брегове и пристанища" гостува във Военноморския музей


◊ СЪБИТИЕТО

На 15 февруари (петък), в 11.00 ч. във Вонноморския музей във Варна ще бъде открита изложбата „Дунав – брегове и пристанища” на известния русенски художник Петър Попов-Попето.

В залата за временни изложби на музея ще бъдат подредени 24 творби, подбрани от фонда на Художествената галерия в Русе, изобразяващи лимани, изгледи от русенското пристанище и бреговете на река Дунав.
 
Изложбата, която беше представена на Панаира на музейните изложби - 2012 г., гостува във Варна по покана на Военноморския музей до края на месец април.


◊ ЗА АВТОРА

Петър Попов е един от най-известните русенски художници, обичан и ценен от поколения русенски творци. Роден е през 1925 г. През 1949 г. завършва Художествената академия в София при професорите Илия Петров и Дечко Узунов. След като се установява в град Русе, Петър Попов се изявява и като живописец, с редица участия в национални и регионални изложби, и като проектант-художник на Русенската опера в продължение на близо 30 години.
 
Негови творби са притежание на национални и общински галерии, на частни колекции в страната и чужбина.


Автор: Силвия Ламбова
13.02.2013 г. 15:24
Посетено: 1042
Етикети: Дунав, гостуваща изложба, изложба, Военноморски музей, Варна, брегове и пристанища, Петър Попов-Попето
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16346-izlozhbata-dunav-bregove-i-pristanishta-gostuva-vav-voennomorskiya-muzey