Изложби

Рицари и воини в "Towers Gallery"

Изложба от проекта на Арт Рентал "Събудете стените си!"

Рицари и воини в "Towers Gallery"


◊ СЪБИТИЕТО

След лъскавото парти тип „зимна приказка”, с което Арт Рентал откриха новата си галерия в Софарма Бизнес Център, месец по-късно приказното усещане продължава, но в нова посока. Този път поредната изложба от проекта „Събудете стените си!” ще пренесе гостите в епохата на рицари и воини, принцове и принцеси. Не на шега, истински рицарски доспехи ще бъдат експонирани в изложбеното пространство на новата „Towers Gallery”.
   
Заповядайте на „средновековна разходка” в сряда, 13.02.13 от 19.00 ч, в Софарма Шопинг Център, метростанция „Г. М. Димитров”.

Можете да се потопите в атмосфера, изпълнена с много романтика и геройства, такава каквато е била именно в епохата на рицарите. Гостоприемни хостеси със „синя” кръв ще поднасят виното на своите гости, а музикалното оформление ще бъде изненадата на вечерта. Под звуците на арфа ще се пренесем в благородническите векове. За всичко това, както и за цветните нюанси, които ще преобразят ежедневния облик на галерията в приказно място за пиршество, отново се постараха Wonderland Events.
   

◊ ИЗЛОЖБАТА
 
Интересна палитра от имена се заформи за второто издание на „Събудете стените си!” – 2013. Ивайло Енев ще изненада публиката с ръчно изработени костюми от метал, дърво и кожа. Освен, че могат да бъдат експонирани върху дървена стойка – манекен, костюмите могат и да бъдат обличани. Ще прескочим от XV в. с доспехите на немски рицар, през IX в. - с тези на прабългарски воин, та чак до I в. - с бронята на римски легионер. Освен това имаме силен преподавателски колектив, начело с д-р Кирил Божков, изпълнявал първо длъжността старши, след това главен асистент в катедра „Живопис” в НХА, а от 2009 собственик на Арт Галерия „Кирил Божков”; Емил Николов, преподаващ рисуване в НХА и Мария Златанова – в НГПИ "Св. Лука".

Още интересни творци като Симеон Халачев – внук, Стоян Павлов, който освен художник е и актьор, Иван Русев, който подари лично портрет на френската певица Zaz, както и притежателят на „Златна значка за принос към авторитета на европейската култура" Симеон Кръстев. Не на последно място артпространството на „Towers Gallery” приветства авторите Божидар Димитров, Евтим Стоичков, Цветомир Илиев, Григор Велев, Веселин Вакрилов, Илиана Иванова, Николай Енчев.
   

◊ ПРОЕКТЪТ

„Събудете стените си!” е първият културен проект на Арт Рентал БГ и представлява поредица от колективни изложби на български и чужди автори. През изминалата 2012 година инициативата протече в пространството на Сити Център София, където бяха представени над 65 автора с над 500 произведения от различни сфери на визуалните изкуства. От 2013 година проектът „Събудете стените си!” получи прегръдката на Софарма Бизнес Център, където всеки месец ще бъде предлагана разнообразна палитра от имена, стилове, техники и формати. Именно това е и целта на проекта - да изведе изкуството сред хората и да им представи съвременните автори. Представяйки изложби в едно нестандартно за това място, се провокира разчупване на елитарната рамка. И тъй като публиката не е за подценяване, подбраното от Арт Рентал изкуство, предлага автори със собствен стил и качества, които да възпитават вкуса към естетика или най-малкото – да предизвикат отношение.



Автор:
Арт Рентал
Публикация:
13.02.2013 г. 13:42
Посетено:
1921
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16344-ritsari-i-voini-v-towers-gallery