Изложби

Edible Art - фотографска изложба на Илиян Илиев "ilianphotography"

Среща-разговор с автора по темата "Изкуството да снимаме храна"

Edible Art - фотографска изложба на Илиян Илиев "ilianphotography"


◊ СЪБИТИЕТО
 
Edible Art

Фотографска изложба на Илиян Илиев "ilianphotography"

05.-25.02.2013

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул. "Васил Левски" 57


Храна за всички сетива или готови ли сте за един неочакван поглед в... чинията?

Откриване: 16 февруари от 17.00 часа

Среща-разговор по темата “Изкуството да снимаме храна” - 16 февруари от 18.00 часа



◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Edible Art е един проект на фотографа Илиан, посветен на изкуството да приготвяш храна и изкуството да я заснемаш, така че да пробуди всички сетива. Но не се подготвяйте за кулинарна фиеста. 20-те фотографии, представени в изложбата ни приканват за един нов поглед към простите и обичайни съставки на ежедневното ни меню.

В някои от тях този поглед е почти сюрреалистичен, при други с изчистена от излишества простота на представянето, която фокусира вниманието ни върху нюансите в един-единствен вкус, цвят, форма.  

След представянето на проекта в Лондон, Москва, Manchester и Петербург, Edible Art ще бъде представен за първи път в България от 5 до 25 февруари във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия. След София предстоят изложби в Ница, Йоханесбург, Дъблин и Талин.

Официалното откриване на изложбата в присъствието на автора е на 16 февруари (събота) от 17.00 часа. След откриването ви каним на среща-разговор с Илиан тема “Изкуството да снимаме храна” с начален час 18.00 часа.


◊ ЗА АВТОРА

Илиан Илиев живее и работи във Великобритания. Повече от 20 години той се занимава професионално с фотография, като основните посоки, в които работи, са фотография на храна, рекламна и продуктова фотография. Той развива свой уникален стил, като балансира комерсиалните послания с остро артистично око. Освен фотограф, той е страстен и вдъхновен готвач.

Негови клиенти са списания, хотели, ресторанти и хранителната индустрия като Mornflakes, BBC GoodFood, Metropolitan Hotel, Casino Flamingo, Felicini Restaurants, Manchester University etc.



Автор:
ФотоСинтезис Арт Център
Публикация:
30.01.2013 г. 14:13
Посетено:
1660
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16254-edible-art-fotografska-izlozhba-na-iliyan-iliev-ilianphotography