Изложби

"Tърсене на непознатото" - изложба на Лили Сотирова

Изложба живопис

"Tърсене на непознатото" - изложба на Лили Сотирова


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “ЛИК”
представя

Лили Сотирова
“Tърсене на непознатото”


Изложба живопис от 19.12. до 30.12.2012 г.

Откриване на 19 декември, сряда, от 19 ч.
Галерия “ЛИК”, София, ул. “Лайош Кошут” №37
                                     

ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Лили Сотирова е родена в гр. София през 1987 г. Завършва Национална художествена гимназия ”Илия Петров” със специалност живопис. Интересите й се разширяват и продължава образованието си в колеж ”Арт Авангард” в София, където изучава тенденциите в модата и моден мениджмънт. В момента е студентка по моден дизайн в Арт Институт в САЩ.

С живопис Лили е участвала в различни общи изложби, между които са “Другата реалност”, ”Впечатления от Прага” и “Представяне на млади автори“ в Художествената галерия на ул. ”Шипка” 6 в гр. София. Нейни картини са показвани в галерия “Арт фея“, Руски културен център, Бизнес център “Гарибалди”, хотел “Хилтън” в София и галерия “Мери” в Хюстън, Тексас.

Младата авторка се представя успешно и на конкурса за стилисти и дизайнери “Европейска изгряваща мода 2007”, организиран от Националния съвет за моден дизайн и получава сертификат за най-добри идейни проекти в раздел “Вечерни облекла”.

Лили се увлича и по поезията и нейни авторски стихове се появяват в специализирани списания, интернет страници за литература и изкуство и са публикувани в сборни стихосбирки.

През 2010 г. Лили Сотирова представя първата си самостоятелна изложба “Образи и усещания“ в зала София на Столичната библиотека, където отправя заявка за сериозно и зряло творчество. Уникалното в експозицията е съчетанието на слово и рисуване, които изразяват усещанията и чувствителността на един млад човек в свят, изпълнен с различни енергии.

Характерно за творчеството на Лили е, че нейните картини са експресивни, изпълнени с цвят, всеотдайност и задълбоченост. Предпочитаният й стил е абстрактният: “Вслушвам се във вътрешния си глас и го изразявам върху платното. За мен е много интересна темата за енергиите във Вселената и това как си взаимодействат.”

Картини на Лили Сотирова принадлежат на частни колекции в Холандия, България и САЩ.

Автор: Галерия ЛИК
16.12.2012 г. 14:33
Посетено: 1659
Етикети: арт новини, Лили Сотирова, живопис, изложба, Галерия ЛИК, Tърсене на непознатото
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16075-tarsene-na-nepoznatoto-izlozhba-na-lili-sotirova