Изложби

"Авантюра" - изложба на Ели Герасимова

Изложба абстрактна живопис-колаж

◊ СЪБИТИЕТО

"Авантюра" е четвъртата самостоятелна изложба на младата абстракционистка Ели Герасимова. Тя бе открита на 4 декември в мраморния салон на галерията в Концертен комплекс ’’България”.
      
Модерни, абстрактни и авангардни, картините на Ели Герасимова са прекрасно допълнение за съвременния интериор. Художничката обогатява своята живопис с колажни елементи, като смело експериментира и съчетава различни по характер материали и им предава една нова визия и звучене.
     

◊ ДУМИ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Ето какво споделя Ели Герасимова за изложбата си:
 
"Авантюра’", защото краят е неочакван, изненадващ. Защото животът като преживяване е множество от авантюри и създаването на нещо ново е една огромна авантюра. Всеки път пред мен стои предизвикателството,
да съчетая различни елементи, които да изградят една завършена композиция и тя да ме вдъхнови за цялостната картина.
    
Точно защото картините ми са абстрактни, карат зрителя да излезе от своята зрима, добре позната реалност и го предизвикват да фантазира, пренасят го в друго измерение на духа. Картините въздействат върху сетивата и провокират непознати, но вълнуващи чувства.
 
"Невидимото’" или "нематериалното’" за нас може да се окаже по-силното, ако то е нещото, което ни помага да се справим с "действителността".
 
Всяка една картина е преживяване, стига да можем да се впуснем в него! Авантюрата не е за всеки! Или не тогава, когато все още не сме подготвени за нея! Страхът е нещо, което не може да ни пусне да се впуснем в авантюра!
   
 
Автор:
Публикация:
08.12.2012 г. 15:52
Посетено:
1582
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/16010-avantyura-izlozhba-na-eli-gerasimova