Изложби

Изложба "Библиотека" в Галерия "Дебют" и галерия-книжарница "София Прес"

Част от общия проект "Идея за дом"

Изложба "Библиотека" в Галерия "Дебют" и галерия-книжарница "София Прес"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Дебют” и галерия-книжарница „София Прес” представят

"Библиотека"

Куратор: Петер Цанев

Участници: Константин Денев, Красимир Добрев, Николай Петков, Радостин Седевчев и Атанас Тотляков, Емануела Трифонова;


• "Библиотека" е
част от общия проект "Идея за дом"

Мястото: галерия „Дебют”, бул. „Васил Левски” 62
Галерия-книжарница „София Прес”, ул. „Славянска” 29

Датите: 19 ноември – 14 декември 2012
Откриване на 19 ноември от 18.00 до 20.00 часа.


◊ ИДЕЯТА

Какво е информация е въпрос, който понякога изначално отхвърля идеята за това какво е изкуство. Става въпрос за две различни форми на присъствие в света. В този смисъл не всяко документиране на изкуство представлява документираща практика, която може да бъде отнесена към философията на документирането.

Психологията е свикнала да описва модерните и постмодерните руини като „пространства на травмата”, но днес се натъкваме на руини, които нямат спомени за болка. Това са новите неиндивидуализирани пространства между човека и неговата среда. Това са свръхпразни пространства. Те не са в нашето тяло или въображение, те са в неутрални капсули от непреживяна информация. Те са нашите неизследвани човешки потенциали, които сега са архив на всички възможни последици.
 
В проекта "Библиотеката" са поканени шест изявени български художници, които участват едновременно като архивиращи персонажи и като архив. Авторите Константин Денев, Красимир Добрев, Николай Петков, Радостин Седевчев и Атанас Тотляков и Емануела Трифонова присъстват едновременно в две пространства - две галерии, превърнати в библиотеки – където предлагат своите експерименти, свързани с художествените асиметрии на документирането.


Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
17.11.2012 г. 13:24
Посетено:
1629
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15844-izlozhba-biblioteka-v-galeriya-debyut-i-galeriya-knizharnitsa-sofiya-pres