Изложби

Изложба-конкурс "Есенен пленер 2012" в галерия "Ларго", Варна

Произведения на учениците от специалност "Изобразително изкуство" при НУИ "Добри Христов"

Изложба-конкурс "Есенен пленер 2012" в галерия "Ларго", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Есенен пленер 2012

Изложба-конкурс на учениците от специалност “Изобразително изкуство” при НУИ "Добри Христов" - Варна

14-24 ноември 2012 г.
Откриване – сряда, 14 ноември 2012 г., 18.30 часа

За четвърта поредна година Арт Галерия Ларго представя пленерната изложба на младите художници от специалността “Изобразително изкуство” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Експозицията ще бъде открита на 14 ноември, сряда, от 18.30 ч. в новата ни галерия на ул. "Хан Крум" № 8 (до Римски терми).


ПОВЕЧЕ

В изложбата отново ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Част от картините са създадени по време на пленера в град Брацигово през септември тази година, а друга част са запечатали емблематични кътчета от Варна и морски пейзажи. Ценителите ще видят повече от 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои.

И тази година няма да изневерим на традицията и изложбата ще има конкурсен характер. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9. и 10. клас и втора група – 11. и 12. клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”, МОЛ Варна и фирма “Криси Арт”.

Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Димо Миланов, Милен Маринов, Светлин Ненов и Венцислав Марков.

Както и при предишните три изложби част от средствата, събрани от продажбата на картините на младите художници, ще бъдат предназначени за закупуване на материали за специалност “Изобразително изкуство” в училището.

Изложбата продължава до 24 ноември.


Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
13.11.2012 г. 14:54
Посетено:
1570
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15812-izlozhba-konkurs-esenen-plener-2012-v-galeriya-largo-varna