Изложби

Фотоизложба "Лица от началото 1989/1990"

Помним ли лицата от преди две десетилетия?... Те всички гледат в бъдещето, където сега сме ние...

Фотоизложба "Лица от началото 1989/1990"


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба "Лица от началото 1989/1990"
Фотограф Огнян Христов


10-25 ноември 2012 год.
Галерия на открито – Градинката пред Кристал

Сайтът „Изгубената България” отново прави опит за един по-балансиран и мълчалив поглед върху близкото минало, този път чрез фотографиите на Огнян Христов.

Макар да е изминало твърде кратко време от началото на „промените” или „прехода”, както свикнахме да ги наричаме, и „десети ноември”, превърнал се бързо в новия „девети септември” не само по съзвучие. Казват, че сто години са малко за трезв поглед назад, но и цял век, измерен в човешки живот е почти невъзможна формула…


◊ ИЗЛОЖБАТА

Помним ли лицата от преди две десетилетия? Лицата от началото, може би смели в избора си да се покажат открито, може би обединени от броя си, но със сигурност заедно в надеждата си. Лица, някои от тях добре познати, други - отдавна забравени, нашите лица. Те всички гледат в бъдещето, където сега сме ние. Нека им върнем един поглед оттук, от нашето настояще.

Лентите, от които са подбрани тези кадри, дълги години събират прах в дома на Огнян Христов, чиято съдба го откъсва от желаната професия на фотограф. Той, като всички нас, които помним това време, попада във въртележката на събитията след 1990 г. и става една от множеството разбити съдби в името на промяната. Сега част от неговите последни фотографии, обединени в изложбата, са посветени именно на всички онези хора, които вложиха мечтите си в далечната 1989 г., но и платиха цената им през следващите десетилетия.

. Изложбата е организирана с любезното съдействие на Столична община.

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.11.2012 г. 21:13
Етикети:
арт новинидокументална фотографияисторияПреходфотографияФотоизложба
Изгубената България
Огнян Христов
Лица от началото 1989/1990
Посетено:
1790
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15776-fotoizlozhba-litsa-ot-nachaloto-1989-1990